Vaata kavasoovitust: Tallinn Music Week algab täna pop-up restorani avamise ning avalike vestluste ja filmiprogrammiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week Sinilinnus.
Tallinn Music Week Sinilinnus. Foto: Ken Keller

Täna, 27. märtsil algab Tallinnas terve nädala kestev linnafestival Tallinn Music Week (TMW). Disaini- ja arhitektuurigaleriis avatakse festivali pop-up kohvik, algab avalik vestlussari „TMW jutud“ ning TMW filmiprogramm. Ostetud festivalipasse saab alates tänasest käepaelte vastu vahetada TMW infopunktis Viru Keskuse aatriumis ning TMW pop-up restoranis. 

Pärnu maanteel asuvast Disaini- ja arhitektuurigaleriist saab ka tänavu festivali süda ja kohtumispaik. Täna kell 13.00 alustab galeriis tegevust TMW pop-up kohvik, mille menüü eest vastutab Hiiumaa soul-food resto Ungru eesotsas peakoka Andrus Talvariga. Kohvik on kogu festivalinädala vältel avatud kl 12.00–01.00. Lisaks pakutakse alates tänasest “TMW maitsed” programmis osalevates söögikohtades TMW erimenüüd koos soodustustega festivali passi omanikele. Lisainfo siin.

Täna õhtul kell 17.00 stardib pop-up kohvikus ka meeleolukas avalike vestluste sari „TMW jutud“ venekeelse vestlusringiga „Balti roki katakombid“, kus muusikakriitiku Artemi Troitski juhtimisel selgitatake välja, miks eesti ja läti muusikaelu juba 1960. aastatel nii erinev oli ja kas või kuidas me iseseisvumise taastamise aegu jälle samale lehele sattusime. Kell 18.30 asuvad “Juttude” teises kodubaasis ehk kohvikus Must Puudel teadlased ja kunstnikud ESTCube’i egiidi all otsima vastust küsimusele, mis juhtub inimkonna ilumeelega, kui me kord koduplaneedilt kosmosesse kolime. Põnevaid arutelusid vaimse ja füüsilise fitnessi kontseptsioonideset tõejärgse meedia ja linnakultuuri tulevikuvisioonideni jätkub kõigile huvilistele avatud ja tasuta vestlussarjas kogu nädalaks. Lisainfo siin.

Kinos Sõprus näidatakse täna kell 21.00 TMW filmiprogrammi avafilm „One More Time With Feeling“, režissöör Andrew Dominiki ühtaegu habras ja karm dokumentaal Nick Cave´i ja tema bändi The Bad Seeds albumi „Skeleton Tree“ loomisest ja selle tagatubadest. Kinos Sõprus linastuvad festivalinädalal viis dokumentaalfilmi, mis käsitlevad nii kultuse, propaganda ja popkultuuri vahekordi kui digiajastu konsumerismi laastavat mõju keskkonnale. Lisainfo siin.  

Tallinn Music Week esitleb Kinos Sõprus muusika ja poliitika põrkumisi ning tarbija-ajastu tagajärgi vaagivaid dokumentaalfilme
Tallinn Music Week esitleb Kinos Sõprus muusika ja poliitika põrkumisi ning tarbija-ajastu tagajärgi vaagivaid dokumentaalfilme Foto: Tallinn Music Week

Homme algab Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud TMW kunstiprogramm pikendatud avamisaegadega galeriiõhtutega ning pärastlõunased linnalava-kontserdid Ülemiste keskuses. Kolmapäeval kureerivad TMW noorteprogrammi tegijad tasuta linnalava kontserti Tatari tänava Uuskasutuskeskuses, neljapäeval toimuvad TMW laste- ja noorteprogrammi raames Eesti Lastekirjanduse Keskuses koolilastele suunatud töötoad, Reisijate tänav täitub valgusinstallatsioonide, muusikaelamuste ning tänavatoiduga ning õhtul algavad kontserdid festivali pealavadel. Reedel avatakse Vene Kultuurikeskuses TMW konverents, laupäeval ja pühapäeval hõivab Kultuurikatla Disainiturg ning Maakri tänava nõuka-aegsetele garaažidele antakse TMW linnaruumi aktsioonide raames uus elu. Lisainfo siin.

Üha uusi maitseid ja värve omandava TMW kavas on tänavu lisaks muusikaprogrammile ja konverentsile kaasatud restoraniprogramm „TMW maitsed“, vestluste sari „TMW jutud“, filmiprogramm, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstiprogramm, avalikku linnaruumi avastavad ettevõtmised, piirkonna põnevaimat disaini tutvustav Disainiturg ning laste- ja noorteprogramm. Festivali siduvaks teemaks on jätkusuutlik areng ning sellega seotud valdkonnad keskkonnasäästlikkusest linnaarenguni ja kogukondade ühendamisest võrdõiguslikkuse edendamiseni. 

Tallinn Music Week festivali väljakuulutamise brantš.
Tallinn Music Week festivali väljakuulutamise brantš. Foto: Tairo Lutter

Tallinn Music Weeki kavasoovitused 27.03–2.04

Esmaspäev, 27.03

13.00 TMW pop-up restorani avamine Disaini- ja arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt 6). „TMW maitsed“ programmi valik linna mõnusamaid restorane ja kohvikuid peakokkade erimenüüde ja -soodustustega festivali külastajaile. Lisainfo siin.

17.00 „TMW jutud“ programmi avamine pop-up restoranis Disaini- ja Arhitektuurigaleriis. Avalik tasuta vestluste sari põletavatel teemadel meediavälja hetkeseisust linnakultuuri tulevikuvisioonideni toimub 27. märtsist 1. aprillini igal õhtul TMW pop-up kohvikus ning kohvikus Must Puudel. Lisainfo siin

21.00 Kinos Sõprus avatakse TMW filmiprogramm poeetilise ja liigutava dokkfilmiga „One More Time With Feeling“ (2016), mis räägib Nick Cave´i ja tema bändi The Bad Seeds albumi „Skeleton Tree“ loomisest. Filmis näeb nii kontserte kui intervjuusid Cave’i, tema abikaasa Susie Bicki ning bändikaaslase Warren Ellisega. 

Kinos Sõprus linastuvad festivalinädalal viis dokumentaalfilmi, mis käsitlevad nii kultuse, propaganda ja popkultuuri vahekordi kui digiajastu konsumerismi laastavat mõju keskkonnale. Lisainfo siin

Teisipäev, 28.03

14:30–18.30 TMW linnalava programmi esimesed kontserdid Ülemiste City linnaosas. Svjata Vatra astub üles restoranis Dvigatel, Mauno Meesit vastavatud restoranis JUUR ning Põhja Konn IT-ettevõtte Nortal kontoris. Lisainfo siin.

17.00 Avalik vestlus „Kultuuriprügi – sorteerida või mitte?“ TMW pop-up kohvikus. Kultuuri ja kultuse piiride ning muusikakandjate ökoloogilise jalajälje üle arutlevad Raadio 2 tegevtoimetaja Maarja Merivoo-Parro juhtimisel DJ ja riigikogu liige Heidy Purga, ERRi meediauuringute juht Andres Jõesaar jt. Lisainfo siin.

17.00-21.00 algab Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) koordineeritud kaasaegse kunsti eriprogramm „TMW kunst“ pikendatud avamisaegadega galeriiõhtuga Tallinna Teisipäev. Muuhulgas avaneb võimalus osaleda mehhiko päritolu kunstniku Niña Yharedi näituse “Via Baltic” avamisel ja külastada viimast päeva Mall Nukke rahvusromantilist väljapanekut Haus galeriis. Lisainfo siin

18.30 Telia esitleb avalikku vestlust „Sex & Plants & Rock’n’Roll“, kus lahatakse vaimse ja füüsilise fitnessi kontseptsioonide arengut ja sellega seonduvaid muutuseid rokkari imagos. Teiste hulgas arutleb sel teemal Raudmehe võistlustel karastunud Tanel Padar. Lisainfo siin.

21:00 Kinos Sõprus linastub Prantsusmaal publikurekordeid purustanud ja aasta parima dokumentaali tiitli napsanud dokumentaal „Demain“ (2015). Filmi lähtepunktiks on kõmuline uuring, mille väitel sureb enamik inimkonnast 21. sajandi lõpukümnendiks välja. 

Kolmapäev, 29.03

13.00 Linnalava programm Viru Keskuses aatriumis dirigent Kristjan Järvi dj-setiga koos beatboxi maailmameistri Bellatrix’i ning nüüdismuusiku ja räppari Gene Pritskeri ehk Di. J. NoizePunk’iga, millele järgneb Kadri Voorandi, Jaak Sooääre, Liisi Koiksoni ja Paul Danieli pärimusmuusikat improdžässi võtmes tõlgendav etteaste. 

16.30–18.30 TMW noorteprogrammi linnalava-kontserdil Tatari tänava Uuskasutuskeskuses esinevad Beyond Beyond, The Notes ja The Boondocks. Lisainfo siin.

17.00 Avalik vestlus „Tuleviku meedia / meedia tulevik“ TMW pop-up kohvikus. Semiootik Indrek Ibruse modereerimisel arutlevad teiste seas Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann ning Telia tele- ja multimeedia teenuste üksuse juht Karl Anton. 

18.00 Tippkoka Peeter Piheli Trash Cooking õhtusöök Kärbes & Kitchen Bar’is. Õhtusöögi eesmärgiks on informeerida inimesi toidujäätmete nutikaist ning kestlikest kasutusviisidest. Igalt ostetud õhtusöögipiletilt annetatakse 5 eurot Eesti Toidupanga heategevusalgatusele „Lapsed söönuks“.  Piletid siin

18.30 Avalik vestlus „Kuidas süües maailma paremaks muuta“ kohvikus Must Puudel. Ingrid Peegi vahendusel arutlevad Läti Permakultuuri Ühingu president Elgars Felcis, nullkulu blogija Maryliis Teindfeldt jt. 

21.00 „Death by Design“ dokumentaal Kinos Sõprus heidab pilgu tehnoloogiaentusiasmi varjupoolele – nii sellele, mis toimub enne läikiva nutiseadme tarbija taskusse jõudmist, kui sellele, mis saab hiljem. 

Neljapäev, 30.03

Reisijate tänav täitub valgusinstallatsioonide, muusikaelamuste ning nii päevaseid kui öiseid kulgejaid kosutava tänavatoiduga. EKA tudengite „Otsetee“ nimelised valgus- ja heliinstallatsioonid loovad ligipääsu kujuteldavasse ruumidesse ja tasanditele ning kunstnik Emer Värki poolt raudteejaama tunnelisse loodavad valgus- ja videoinstallatsioonid juhatavad teed nädalavahetuse suurimale tantsumaratonile Balti Jaama Tunnel.

13.15–16.00 Koolilastele suunatud töötoad Eesti Lastekirjanduse Keskuses kus muuhulgas õpitakse lihtsate vahendite ja võtete abil looma laule, elektroonilisi muusikapalu ning interaktiivset heliinstallatsiooni ning kergitatakse katet DJ- ja raadiotöö saladustelt. Juhendajavad Lenna Kuurmaa, Reigo Ahven jt. Lisainfo siin.

15.15 Solaris Keskuse Apollo raamatupoe linnalaval esinevad Rootsi laulja-laulukirjutaja Albert af Ekenstam, Kanada hiphop artist Def3 ja Eesti dreampopi bänd Around the Sun.  

17.00 Muusikaajakirjanikud, kes on aastakümneid jälginud ja mõjutanud mõtlemist muusikast, otsivad vastuseid küsimusele, kas puhtaid žanreid ja ideoloogilisi vastandumisi tänapäeva muusikaväljal enam eksisteeribki. TMW pop-up kohvikus toimuval avalikul vestlusel osalevad popkultuuriloolane Simon Reynolds, ajakirjanik Kieron Tyler ja KEXP raadio programmijuht Kevin Cole. L 

18.30 Avalik vestlus „Linnamõtlejad kapist välja!“ kohvikus Must Puudel. Värskeid arenguid ajapanganduse, jagamismajanduse, kogukonnaettevõtluse ja linnaruumi teenuste disaini valdkondades vaagivad teiste seas Telliskivi Loomelinnaku juht Jaanus Juss ja Eesti Pimedate Liidu juhatuse liige Jakob Rosin.  

18.00–19.00 algavad TMW õhtuse muusikaprogrammi kontserdid: Made in Canada pidu Von Krahlis, Fenno Ugria ja Seto Folk lava Hopneri majas, noorteõhtu „Tuled peale!“ Kultuuriklubis Kelm, Birdeye Entertainment lava klubis Sinilind, „Paranoia“ õhtu KuKu kunstiklubis ning TMW avakontsert ja sellele järgnev muusikaprogramm Kultuurikatlas. 

19:00 TMW muusikaprogrammi ametlik avakontsert „Radio Head Rewritten“ Kultuurikatla Katelde Saalis. Kontserdil kuuleb muuhulgas valitud palu Steve Reichi teosest “Radio Rewrite”. Kristjan Järvi, nüüdismuusiku Gene Pritskeri ja beatboxi maailmameistrist Bellatrix’i triot saadab kontserdil tuntud Eesti muusikute kooslus Glasperlenspiel All Stars. 

Pääsu avakontserdile tagab üksikpilet, festivali toetajapass ning delegaadipass. Avakontserdi piletid hinnaga 25 eurot on müügil Piletilevis

Avakontserdi pilet tagab pääsu ka samal õhtul kell 20.00 Kultuurikatlas algavale TMW avaõhtule.

20.00 algaval TMW 2017 avaõhtul Kultuurikatla kahes saalis esinevad teiste seas taas Kristjan Järvi, Bellatrix ning Gene Pritsker – sedakorda sajaprotsendiliselt elektroonilise kavaga „Rip Up the Stage“, samuti tuntud šoti multi-instrumentalist C Duncan ning uue aja põnevamaid Eesti artiste Maarja Nuut, Hendrik Kaljujärv ja Mart Avi.

TMW õhtuse muusikaprogrammi kava siin.

Reede, 31.03

10.00 TMW konverentsi „Creative Impact“ avamine Vene Kultuurikeskuses. Avakõne peab president Kersti Kaljulaid. 

TMW konverents toimub Vene Kultuurikeskuses ja Nordic Hotel Forumis reedest, 31.märtsist laupäeva, 1.aprillini. TMW tänavusel konverentsil tuuakse tähelepanu keskmesse muuhulgas Euroopa digitaalse tuleviku, brändiuuringu Muumidest ja loo Keenia slummiballetist. Tulevikutööstuse suundade lahkamise ning popkultuuriloo suunanäitajate ja maailmaklassi laulukirjutajate esitluste kõrval pakutakse konverentsil ka praktilisi kiirkohtumisi ja mentorsessioone. NB! Sissepääs delegaadipassiga. 

Lisainfo ja konverentsi kava siin.

12.30 TMW linnalaval Tallinna Botaanikaaia Palmimajas kuuleb teiste seas ekke putuklikke mikrobiite  ja Islandi värvika hummoriga räpiduot Úlfur Úlfur. Linnalava kontsertide seast leiab muuhulgas Liis Lemsalu etteaste Disainiagentuuri Velvet (Telliskivi 60a) kontoris, Soome spirituaalse shoegazeri kontserdi Kopli poolsaare disainimajas Signature House, kodukontserdi Pallasti tänaval jpm.  

13.00 TMW kunstiprogrammi stuudiotuur: Kristi Kongi ja Jaanus Samma. Kunstnike stuudiote eripärad toovad hästi esile kaasaegse kunstniku praktikate mitmekülgsuse ning tuuril osalejal avaneb erakordne võimalus tutvuda kunstnike tööprotsessidega. Tuurile registreerumine: arts@tmw.ee 

17:00 TMW pop-up restoranis „Jutud“ vestlusel „Mida Juku ei õpi...“ Mutatsioonidest hariduses, digitaalsetest nomaadidest ja tulevikus vajalikest kompetentsidest räägivad teiste seas Eesti 2.0 juht ja ajakirjanik Ede Schank Tamkivi ning keeleõppe kiirendi Lingvist tegevjuht Mait Müntel.  

18.00-00.00 Depoo toidutänava linnaruumi aktsioonid, DJ-d ja öösöök. 

Lisainfo siin.

18.00 algab Mustpeade majas Üle Heli x Nonclassical x C3 Festival x Japan Sound Portrait õhtu. Kohtuvad heliüleste tasandite muusikafestival Üle Heli, Londoni leibel Nonclassical, BBC raadioajakirjaniku Nick Luscombe'i poolt kureeritud Japan Sound Portrait ja erinevates kohtades üle Euroopa toimuv stiilideülene C3 (Club Contemporary Classical) festival. Õhtu esinejate rivis on ka 21. sajandi kuulsaim klaveritehnikate eksperimetaator Hauschka. 

19.00 algab Soome muusikaettevõte Fullsteam 15. sünnipäeva kontsertpidu Kultuurikatlas, kus tuntud Soome artistide Huoratroni ja Paperi T kõrval esinevad ka Eesti artistid NOËP ja Daniel Levi. 

20.00 algab Vene Kultuurikeskuses kontsert, mille peategelasteks on meie power-folk trio Trad.Attack! ning Ukraina elektrofolgi grupp Onuka. 

21.00  Balti Jaama paviljon ning tunnel muutuvad audiovisuaalseist elamustest ja värskest biidist tulvil technoklubiks. Peosarjad eAUX, Mürk ja Isola kureeritud 30-tunnise  maratonpeo esinejate nimestikus on nii kohaliku underground'i kui üleilma muusikavälja DJ-d ja produtsendid, teiste seas Pearson Sound Inglismaalt, SNTS Saksamaalt ja Jori Hulkkonen Soomest. 

TMW reedeõhtuses muusikaprogrammis on ka Jazzkaare ja Eesti Jazziliidu programm Vaba laval, Seto Folk maailmamuusika lava Hopneri majas, Telia esitletava Intsikurmu Festivali lava Kinos Sõprus, Full House Agency lava Venus Club’is, Raadio 2 õhtu Von Krahlis, Rada7.ee spektaakel Sinilinnus, World Clinic lava Renard Coffe Shop’is, „Hysteria“ nimeline kunstpungi kava KuKu kunstiklubis, samuti rokikontserdid Woodstock / Rockstars laval ning klubis Kivi Paber Käärid. 

Lisainfo siin.  

Laupäev, 1.04

Laupäeval ja pühapäeval antakse uus elu Maakri 30 aadressil asuvatele nõuka-aegsetele garaažidele. EKA tudengite projekti „Garaažihäkk“ raames avatakse garaažlas nädalavahetuseks mänguruum-pallimeri lastele ja MTÜ Mondo kestliku arengu eesmärke tutvustav fotonäitus ning eksponeeritakse aastakümnete vältel boksidesse kogunenud saladuslikku kraami. Kehakinnitust pakuvad Veg Machine toidutreiler ja pop-up baar Hulkur.

Kogu tänavuse TMW üheks kõmulisemaks aktsiooniks tõtab aga kujuneda garaažla salakontsert, mille kohta lekitatakse teavet ööpäev enne toimumist ning kuhu aitab kohale tulla Uber. Lisainfo siin.  

10.00 algab TMW konverentsi teine päev Vene Kultuurikeskuses ja Nordic Hotel Forumis. Lisainfo ja konverentsi kava siin.

NB! Sissepääs delegaadipassiga. 

11.00– 17.00 Kultuurikatlas algab Eesti Disainikeskuse kureeritud Disainiturg. Kohal Eesti ja Baltikumi põnevaimad disainerid ja disainibrändid. Sissepääs 1 euro / TMW passiga tasuta. Lisainfo siin

13.00 Kinos Sõprus linastub pöörane dokumentaal „Liberation Day“ (2016), mis jälgib totalitaarse propaganda instrumentidega mängiva Sloveenia industriaal-skandaalgrupi Laibachi Põhja-Korea visiiti. Seansile järgneb kohtumine filmi tegijate ning Laibachi liikme Ivan Novakiga. 

13.00 TMW kunstiprogrammi raames toimuv Loominguline Laupäev ARSi majas: tutvutakse kunstnike ja disainerite loomingulise köögipoolega. Lisaks galeriide tuur vanalinnas. Lisainfo siin.  

13.00–19.00 Depoo toidutänaval DJ-d ja kontserdid, öösöök kuni 02.00.  

13.15 MyHits raadio esitleb Musumäel linnalava, esinevad Eesti poistebänd Beyond Beyond ja räppar Metsakutsu ning BBC Music poolt üheks tänavuseks tähelepanuväärsemaks uustulnukaks nimetatud elektroonikaprodutsent Draper. Lisainfo:  

15.30 räägib Soome muusik Astrid Swan kohvikus Must Puudel oma vähiravijärgsest teekonnast tagasi lavalaudadele.

16.00 jätkub Balti Jaama Tunnel peomaraton kohaliku teknoskene ühe tugevaima kaubamärgi MÜRK peoga. Tallinna keldrites ja garaažides iganädalaselt tummiseid helisid levitavate kohalike lemmikute kõrval on puldis ka Soome produtsent Hannu Ikola.    

17.00 24 Hour Party People TMW pop-up kohvikus. Intervjuule Londoni öötsaari Amy Laméga järgneb Eesti poliitikute linnavisioonide väljanäitus, mida Lamé kommenteerib ja tagasisidestab. 

18.30 toimub kohvikus Must Puudel vestlusring „Festival – olla või mitte olla?“. Vestlevad teiste seas tuareegide kõrbefestivali korraldaja Manny Ansar ja Berliini klubiskene ekspert Lutz Leichsenring. 

18.00 algavad muusikaprogrammi õhtused kontserdid: Estonian Funk Embassy lava Erinevate Tubade Klubis, Klassikaraadio nüüdismuusika õhtu Mustpeade Majas, Manka Boutique Pop Festival õhtu Kultuuriklubis Kelm, Vene Teatri muusikaõhtu, Telia esitletav Positivus Festival & I Love You Records lava Kinos Sõprus, Soome Tuska festivali ja Eesti Urban Culture Entertainment metalmuusika õhtu Von Krahlis, Raadio 2 lava Venus Club’is, Viljandi Pärimusmuusika Festivali õhtu Vaba Laval, hiphopi õhtu klubis Sinilind, „Gardenia“ õhtu KuKu kunstiklubis, Weekend Festival Baltic lava Club Hollywoodis.   

22.00 Suvel esimest korda Eestisse jõudva ilmakuulsa house’i ja techno peosarja Into The Valley eelpidu klubis Lekker, kus moodsaid biite valivad meie techno saadikud Kask ja Nikolajev, Sassy J Šveitsist ja Skatebård Norrast. 

Pühapäev, 2.04 

11:00-17.00 Kevadise Disainituru viimane päev. Lisainfo siin.

Lõpeb NOAR.eu kunstikeskkonna ja Eesti Kunstiakadeemia kunsti tulevikutähtede publikuhääletus. Valikut konkursiteostest saab näha kohvikus Wabadus.   

Viimane võimalus nautida „TMW maited“ restoranide erimenüüsid ja soodustusi (kehtivad festivalipassi omanikele). 

Maakri tänava garaažlas paluvad kehakinnitust Veg Machine toidutreiler ja pop-up baar Hulkur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles