Ameerika filmiakadeemia jätkab PricewaterhouseCoopersiga koostööd

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martha Ruiz ja Brian Cullinan
Martha Ruiz ja Brian Cullinan Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Selle aasta Oscari filmiauhindade galal trekkis nõustamis- ja audiitorfirma PricewaterhouseCoopers (PwC) töötajate tõttu probleem, sest näitlejale Warren Beattyle anti vale ümbrik ja ta kuulutas  selle tõttu parimaks filmiks «La La Landi», tegelikult oli see «Moonlight».

PwC võttis juhtunus vastutuse ja selgitas, et nende töötajad Martha Ruiz ja Brain Cullinan on juhtunus süüdi, edastab The Telegraph.

Martha Ruiz ja Brian Cullinan
Martha Ruiz ja Brian Cullinan Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

Uurimine näitas, et Brian Cullinan saatis Twitteris naispeaosa Oscari saanud näitlejannale Emma Stone’ile õnnitluse vahetult enne seda, kui ta pidi Beattyle parima filmi nimega ümbriku andma. Ta andis kogemata ümbriku, milles oli parima naispeaosatäitja nimi ja  film, milles ta mängis.  

Martha Ruiz ja Brian Cullinan / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix
Martha Ruiz ja Brian Cullinan / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Ameerika filmiakadeemia president Cheryl Boon Isaacs sõnas, et 2018. aasta Oscari galal keelatakse lava taga nutitelefonide ja tahvelarvutite kasutamine.

«Oscarite tseremoonial toimunud vea taga oli PwC. Ameerika filmiakadeemia uuris juhtunut ja leidis, et PwCga jätkatakse koostööd, kuna enne selle aasta viga ei olnud probleeme ette tulnud ja koostöö on olnud pikaajaline,» teatas Isaacs.

Isaacs lisas, et edaspidi jälgib ja kontrollib PwC juht Tim Ryan rokem kõike, mis seondub Oscari-galaga.

Alates järgmisest aastast on PwCst lisaks võitjate nimedega ümbrike jagajatele ka kolmas isik, kes koos gala läbiviijatega istub kontrollruumis ja jälgib toimuvat.

PwC teatel ei lubata sellel aastal vea teinud Brian Cullinani ega ta kolleegi Martha Ruizi enam kunagi Oscari-galale ümbrikke üle andma, sest nad rikkusid reegleid.

Warren Beatty ja Brian Cullinan
Warren Beatty ja Brian Cullinan Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix
Oscari-gala segaduse lahendamine
Oscari-gala segaduse lahendamine Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix
Segadus Oscar-galal, paremal Warren Beatty / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix
Segadus Oscar-galal, paremal Warren Beatty / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Enne selle aasta «ämbrisse astumist» kulges Ameerika filmiakadeemia ja PwC koostöö 83 aastat viperusteta.

Keerulise olukorra lahendas filmi «La La Land» produtsent Jordan Horowitz, kes sai aru, et tegelikult pidi parima filmi Oscar minema linateosele «Moonlight». Ta sõnas mitu korda, et parim film on «Moonlight», mitte «La La Land», kuig pealtvaatajad pidasid seda gala üheks vimkaks.

Lõpuks said «Moonlighti» esindajad kuldse kujukese. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles