Aasta mänedžer Sandra Vabarna: «Tööd on palju, see on puhas rõõm!»

Jaanika Vilipo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Trad.Attack! annab Eestis ainsa kontserdi Tallinn Music Weeki (TMW) festivalil. Saab olema võimas elamus koos heli- ja valguslahendustega.

- Sandra Vabarna, kui suur tähendus on aasta mänedžeri tiitlil?

Sandra: See on väga oluline tiitel, mitte ainult ka mulle, vaid kogu bändile. Minu jaoks on see 24/7 töö ja tiitel näitab, et seda on märgatud. Mul on tõesti väga hea meel, et oleme suutnud seda ise teha. Samas ei saa mainimata jätta Jalmarit, kes on samuti Trad.Attack!-iga seotud.

Jalmar: Meil on tegelikult päris suur meeskond: lisaks tehnilisele tiimile on sellega iga päev seotud vähemalt viis inimest. Tööd on palju, aga kui see kannab vilja, on ainult puhas rõõm.

-Trad.Attack!-i live-kontserdid on alati suured elamused. Kas on oodata ka üllatusi TMW kontserdil?

Sandra: Teeme esimest korda TMW-l täisproduktsiooni, mis tähendab seda, et meil oma valguspark, valgusmees  ja loomulikult helimees. Selle kontserdi jaoks on loodud ka visuaalid, mis on eraldi ekraanidel, ja lavale tulevad tantsijad. TMW avaüritusel on olnud ka eelnevalt eraldi produktsioone, aga see, et üks bänd sellega nii välja tuleb,  on kindlasti esmakordne. Käime samasuguseid esitlusfestivale tegemas ka välismaal. Kuna alati ei ole teada lavade tehnilised võimalused ja arvestades ka reisikulusid, on võimatu terve produktsiooniga sinna minna. Tallinnas on see aga võimalik. Meil on teada kontseripaik ja aega tehnika ülesseadmiseks. See annab meile suurepärase võimaluse pakkuda välismaa delegaatidele suurepärast elamust. Kahe kuu pärast on oodata ka uut plaati, mida saab juba praegu tellida.

-Jalmar, sa mängid seal 12-keelse kitarriga, mida pead enda sõnul unikaalseks. Mis teeb selle instrumendi ainulaadseks?

12-keelse pilliga olen ka enne laval olnud. Minu pilli teeb aga ainulaadseks selle madal häälestus. Samas on sellel pillil tavalise kitarri omadused. Saan natuke mängida bändis ka bassimehe rolli, seepärast pole TradAttack!-i koosseisus ka eraldi bassimeest. Õppisin kunagi aasta aega Rootsis ja seal pärimusmuusikas kasutati sellist häälestust. Kui Trad.Attack! tekkis, oli küsimus, mis pilli mängida. Kuna tavaline kitarr tundus igav, siis proovisin seda. Ning kuna see heli tundus selline eriskummaline ja teistsugune, mis sobis.

-Kas teil on kõige selle kõrvalt aega ka puhkamiseks?

Sandra: Teen juba alates jaanuarist igal hommikul joogat ning käin ka jooksmas. Kuna oleme oma töö tõttu palju ära, siis on väga hea puhkus juba see, kui saame olla pere ja sõprade keskel.

Jalmar: Päris tihti teeme saja päeva väljakutseid. Näiteks vedasime kihla, et teen sada päeva hommikuvõimlemist. Kui vanasti tõusin ja läksin otse arvuti taha, siis nüüd on igahommikune sirutamine heaks harjumuseks muutunud. Ka kaelavalud on kadunud. Kui keha pole ärganud, siis ei tasu seda ka rebestada.

-Kui palju mõjutab koos elamine ja töötamine pereõnne?

Jalmar: Pereõnnele mõjub koos tegutsemine väga hästi.Kui mul oleks veel sellele veel lisaks mõni projekt, mis nõuaks sellist pühendumist ja äraolemist, ei saakski koos olla. Aga tuleb tunnistada, et pärast pikemaid tuure või proovigraafikut on hea rahus omaette näiteks maale minna.

Sandra: Kui alguses oli keerulisem kahte elu ühendada, siis nüüd on see paika loksunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles