CNN: Jared Kushner lendas Iraaki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Kushner
Jared Kushner Foto: Cheriss May/Cheriss May/Sipa USA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi väimees ja nõunik Jared Kushner lendas möödunud nädalalõpul Iraaki, mis on tema esimene visiit sellesse riiki, kuid ei ole teada, kellega ta seal kohtub või milliseid paiku külastab.

CNNi teatel saadab sel reisil Kushnerit USA staabiülemate ühendkomitee esimees, kindral Joseph Dunford.

USA valitsusallika andmetel tahtis Kushner isiklikult tutvuda olukorraga Iraagis ja avaldada Iraagi valitsusele toetust.

Teada on, et Kushneril on õigus USA presidenti välisriikides esindada, kuid millised on tema täpsed ülesanded, on seni jäänud saladuseks.

Kinnitamata andmetel mängib Kushner põhirolli selle nädala lõpul USA presidendi Donald Trumpi ja Hiina presidendi Xi Jinpingi vahelistes läbirääkimistes.

Teada on, et lisaks presidendi nõunikurollile sai Kuhner ka Lähis-Ida rahusaadiku rolli.

Alates presidendiks saamisest on Trump rääkinud aegajalt Iraagist ning alles möödunud nädalal teatas ta, et «USA tegevus Iraagis on edukas», saades avalikkuse ja meedia kriitika osaliseks, kuna 17. märtsi õhurünnakus Mosulis hukkus tsiviilelanikke.

USA juhitav koalitsioon üritab Iraagis hävitada Islamiriigi positsioone, kuid õhurünnakutes saavad kannatada ka tsiviilelanikud ja nende elukohad.

Trump ja Iraagi peaminister Haider al-Abadin kohtusid esimest korda 20. märtsil ning üheks põhiteemaks oli äärmusrühmituse Islamiriik hävitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles