Hollandis võeti müügilt laste värviraamat, milles on natsitervitust tegev Hitler

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste värvimisraamat, milles on kujutatud natsitervitust tegevat Adolf Hitlerit
Laste värvimisraamat, milles on kujutatud natsitervitust tegevat Adolf Hitlerit Foto: ALEXANDER SCHIPPERS/AFP/Scanpix

Hollandi apteegikett Kruidvat võttis eile müügilt laste värviraamatu «Kleuren op code», kuna lapsevanemad leidsid sellest Adolf Hitleri pildi, millel teda on kujutatud natsitervitust tegemas ning sel pildil on ka haakrist.

Natsipildi avastas esimesena Ray Vervloed, kes ostis selle värviraamatu oma tütrele Kirale ja ta teatas sellest Kruidvatile, edastab nltimes.nl.

Ray Vervloed ja ta tütar Kira näitamas Adolf Hitleri pildiga värvimisraamatut
Ray Vervloed ja ta tütar Kira näitamas Adolf Hitleri pildiga värvimisraamatut Foto: ALEXANDER SCHIPPERS/AFP

Veel üks klient, Oompie Lay kirjutas Kruidvati Facebooki lehel irooniliselt, et küll on neil aga huvitav värvimisraamat.

Kruidvati juhid esitasid ametliku vabanduse ja teatasid, et lastele mõeldud raamatusse selline pilt ei sobi ning neil ei ole veel andmeid, miks ja kuidas Hitleri pilt raamatusse jõudis.

«See partii värvimisraamatuid jõudis müügile esmaspäeval, 3. aprillil ja kui saime probleemist teada, nende raamatute müük peatati ja kauplused korjasid müümata jäänud raamatud kokku. Kahjuks on selles Hitleri pilt,» teatas firma.

Firma lubas kõigile, kes selle värvimisraamatu ostsid, raha tagasi maksta.

Kruidvati teatel trükiti see värvimisraamat Indias ja selle avaldas Belgia kirjastus Trifora, mille esindajad samuti vabandasid.

Trifora sõnul on tegemist kuulsaid inimesi, kelle seas on Nelson Mandela, Abraham Lincoln ja Albert Einstein, kujutava raamatuga, kuid millegipärast lisas keegi nende hulka ka Hitleri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles