Video: California politsei leidis tänavalt «näki»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näkke kujutav pilt
Näkke kujutav pilt Foto: Annie Leibovitz/AP/Scanpix

USA California politsei sai üllatuse osaliseks, kui leidis Fresno tänavalt jalutamas naise, kes teatas, et ta nimi on Joanna ja ta on näkk.

Fresnost, mis jääb Los Angelese ja san Francisco vahele, leitud «näkk» oli enda sõnul väljunud lähedasest järvest, edastab The Independent.

Politsenikud uurisid 4. aprilli varahommikul leitud poolalasti naist lähemalt ja leidsid, et tal olid kokkukasvanud varbad, mis ta tõesti «merineitsiks» muutsid.

Politsei viis alajahtunud naise, kes ei teadnud oma perekonnanime ega elukohta, Fresno haiglasse ja nad üritavad ta isikut kindlaks teha, kutsudes ka kohalikke elanikke andma märku, kui nad selle naise kohta midagi teavad.

Politsei sõnul oli naise käitumine kummaline ning neil ei ole veel andmeid, kas see võis olla tingitud mingite ainete või ravimite manustamisest, vaimse tervise probleemidest või millestki muust.

Korrakaitsjad lisasid, et naine reageeris nende küsimustele, kuid siiski vastas alati, et ta ei tea.

Fresno politsei andmetel on USAs umbes 200 isikut, kes peavad end «näkiks» ja geneetilise muutuse, mis andis sellele naisele kokkukasvanud varbad, tõttu võis ka tema end «näkiks» pidada.

Merineitsi ehk näkk on mütoloogiline olend, olles kaunis pikajuukseline naine, kes elab vees ja kellel on inimese pea ja keha, ent kala saba. Mütoloogia kohaselt on näkid küll võrgutavad, kuid samas julmad, uputades laevu ja võttes inimelusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles