Video: milline oleks «Matrix», kui peaosa mängiks Will Smith?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Will Smith Neona
Will Smith Neona Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Menufilmis «Matrix» ning veel kahes järjefilmis «The Matrix Reloaded» ja «The Matrix Revolution» mängib peaosa Keanu Reeves, kuid seda rolli pakuti ka Will Smithile, kes sellest loobus.

Nüüd tegi Youtube’i kanal The Unusual Suspects video, millel on näha Neo rollis Reevesi asemel Smithi.

Will Smith Neona
Will Smith Neona Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Keanu Reeves Neo rollis
Keanu Reeves Neo rollis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Videot näinud kommenteerisid, et tulevikus võiks ka Smith mõnes sellise sisuga filmis peaosas olla, sest ta ei ole Neo rollis üldsegi halb.

Will Smith loobus Neo rollist põhjusel, kuna arvas, et «Matrixis» on liiga palju eriefekte ja selle tõttu see linateos vaatajatale ei meeldi, lisaks oli tal samal ajal käsil filmi «Wild Wils West» tegemine.

Teise peategelase, Morpheuse rolli pakuti Sean Conneryle, kes sellest samuti loobus.

1999. aastal valminud ulmemäruli režissöörideks on Larry ja Andy Wachowski ning lisaks Keanu Reevesile näeb selles Laurence Fishburni Morpheusena, Carrie-Anne Mossi Trinityna ja Hugo Weavingit agent Smithina.

«Matrix» reklaamplakat / wikipedia.org
«Matrix» reklaamplakat / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Selles linateoses kujutatakse tulevikku, milles tehiintellekt on inimkonna orjastanud, hoides inimesi virtuaalreaalsuses, samas ammutavad nad enda elushoidmiseks inimeste energiat ja kehasoojust.

Peategelane Neo liitub mässulistega, kes aitavad tal «unest» ärgata, reaalsust näha ning nad üritavad inimkonda tehiintellekti haardest vabastada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles