Video: Itaalia endine peaminister «adopteeris» viis lambatalle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi lambatalle toitmas
Silvio Berlusconi lambatalle toitmas Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Itaalia endine peaminister ja meediaärimees Silvio Berlusconi vihastas Itaalia lihatööstusreid, kuna liitus taimetoitlaste kampaaniaga ja «adopteeris» viis lambatalle, kes oleks muidu lihavõteteks lihunikunoa alla läinud.

Itaalia loomakaitseühingu tehtud videos on Berlusconit näha tema süles olevaid tallesid kallistamas ja musitamas, samuti imikupudelist toitmas, edastab AFP.

Silvio Berlusconi lambatalle toitmas / Handout/Reuters/Scanpix
Silvio Berlusconi lambatalle toitmas / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

80-aastasest poliitikut filmiti talle kuuluva mõisa maadel ning teda reklaamvideos kuulda ütlemas «Kaitse elu, ole lihavõtete ajal taimetoitlane». Video juures on tekst «Ole nagu tema, ta päästis viis talle lihavõttelihaks saamisest».

Berlusconi kaotas senatikoha 2013. aastal pärast seda, kui ta maksupettuses süüdi mõisteti. Samas on Berlusconi partei Forza Italia seni itaallaste seas populaarsuselt kolmas või neljas.

Itaalias süüakse lihavõtete ajal traditsiooniliselt lamba- või kitseliha, samas on viimastel aastatel liha tarbimine nii majandusraskuste kui taimetoidukampaaniate tõttu vähenenud.

Silvio Berlusconi ja loomakaitseaktivist Michela Vittoria Brambilla talledega
Silvio Berlusconi ja loomakaitseaktivist Michela Vittoria Brambilla talledega Foto: HANDOUT/REUTERS

Itaalia lihatootjate ühenduse Assocarni liikmed ründasid Berlusconit tallesid kaitsva video pärast ning nad kavatsevad talle kuuluvaid telekanaleid ja väljaandeid boikoteerida.

«Ta on ärimees ja peaks meist aru saama, kuid ta üritab meid hoopis hävitada,» teatasid lihatootjad.

Itaalia mitmed väljaanded teatasid juba möödunud aastal, et Berlusconi hakkas oma tervise pärast taimetoitlaseks. Berlusconi ei kinnitanud ega lükanud seda uudist ümber.

Silvio Berlusconi oli Itaalia peaminister kolm ametiaega,  1995 – 1996, 2001 – 2006 ja 2008 – 2011. Miljonärist Berlusconile kuulub mitmeid firmasid ja suur meediaimpeerium. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles