Vabaduse väljaku tunnelis avatakse prügist tehtud näitus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügist tehtud installatsioon „Art from Trash“
Prügist tehtud installatsioon „Art from Trash“ Foto: Art from Trash

Täna kell 11.00 avatakse Vabaduse väljaku tunnelis rändnäitus „Art from Trash“, kus eksponeeritakse prügist koostatud installatsioone, mis loodi  2016. aasta kevadel Tallinnas, Turus ning Helsingis kunstnike ja linnaelanike koostöös rannatalgute „Puhas Rand“ käigus.

2016. aasta Tallinna kevadisel heakorrakuul toimusid mereäärsetel aladel koostöös Helsingi ja Turu linnaga Soomes ning St. Peterburiga Venemaal rannatalgud. Talgutel osalesid ka kunstnikud, kes talguliste poolt korjatud prügist installatsioone koostasid. Loodud taiesed pildistati ning tehtud fotodest trükiti plakatid, millest koosnebki  20-st plakatist koosnev rändnäitus „Art from Trash“ (kunst prügist).

Tallinnas osalesid installatsioonide loomisel kunstirühmituse Vedelik liikmed Marge Laast ja Sven-Erik Stamberg. Pildistas Ly Lestberg. Helsingis korjatud prügist tegid installatsioonid  kunstiühenduse Hei Helsinki Collective liikmed Kristiina Tikke Tuura ja Terhi Tammila. Fotograaf oli Olli Laasanen. Turu linna installatsioonide autorid on Riitta Liede ja Jaana Helin. Pildistasid Kari Vainio ja Arto Takala. Plakatid on valmistatud Tallinna Keskkonnaameti tellimusel.

Näitus on avatud kuni 14. maini. Edasi läheb näitus Soome.

Installatsioonidega saab tutvuda ka veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles