Endine presidendiproua Evelin Ilves tähistab täna sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eks-presidendiproua Evelin Ilves alustas loengute sarjaga Evelini Eluköök
Eks-presidendiproua Evelin Ilves alustas loengute sarjaga Evelini Eluköök Foto: Viktor Burkivski

President Toomas Hendrik Ilvese endine abikaasa, saatejuht Evelin Ilves tähistab täna 49. sünnipäeva.

Aastaid meedia tähelepanu keskpunktis olnud kui presidendiproua Evelin Ilves on juhtinud omanimelist jutusaadet ning tegutseb aktiivselt tervisliku eluviisi propageerijana, kutsudes inimesi üles oma keha eest hoolitsema.

Evelin Ilves ja küllusemuna
Evelin Ilves ja küllusemuna Foto: Kaader videost / TV3

Varsti oma söögikoha avada plaaniv Evelin avaldab oma mõtteid aktiivselt ka Naistelehe veergudel kolumnis. Lisaks on tema sulest ilmunud mitu raamatut, kõige hiljutisem neist «Linnu lood», millele andis inspiratsiooni tema tütar Kadri Keiu.

Evelin Ilves raamatut esitlemas
Evelin Ilves raamatut esitlemas Foto: Toni Läänsalu

Skandaalid

22. augustil 2014 ilmusid Eesti meedias pildid, millele jäädvustati tollal veel Eesti esimese leedi ülesannetes oleva Evelin Ilvese suudlemine noore mehega ühes Tallinna kohvikus. Mõni aeg hiljem kirjutas oma Facebooki leheküljel, et palub nendelt inimestelt vabandust, kelle tundeid ta oma käitumisega oli riivanud. Mees, kellega Evelin Ilves esindusülesannete täitmise ajal suudles, oli väidetavalt Vincent Aranega.

EV94. Presidendipaar Toomas Hendrik ja Evelin Ilves. / Sille Annuk / PM / Scanpix
EV94. Presidendipaar Toomas Hendrik ja Evelin Ilves. / Sille Annuk / PM / Scanpix Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

17. aprillil 2015 teatas Vabariigi Presidendi Kantselei, et paar on otsustanud abielu lahutada. Lahutus jõustus 30. aprillil 2015.

2015. aasta aprillis kinnitas Evelin Ilves Facebookis: «Kollane meedia levitab valeinfot: Kinnitan, et mingisugust raamatut või muud kirjatükki abielulahutuse kohta ei ole ega tule.» Raamat «Kirju» ilmus kirjastuses Petrone Print sama aasta augustis.

Kihnu kirjandusõhtu: Evelin Ilves
Kihnu kirjandusõhtu: Evelin Ilves Foto: Meisi Volt

Evelin Ilvese hobid on rulluisutamine, lugemine, reisimine, aiandus, kokandus ja käsitöö. Evelin Ilves oli Eesti Rulluisuliidu president 2008–2014.

Evelin Ilves, Siim Rikker ja Tanel Talve
Evelin Ilves, Siim Rikker ja Tanel Talve Foto: Erlend Štaub

Juba pikemat aega liigub naine seltskonnas ringi pillimängija Siim Rikkeri seltsis, kellega koos külastatakse nii üritusi, festivale kui käiakse ka reisimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles