Galerii: Elina Born patrullis Liibanonis koos Eesti sõduritega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulja Elina Born on Eesti sõduritel külas Liibanonis, kus annab veteranipäeval ka kontserdi.

Elina Born ja tema ansambel viibivad alates sellest nädalast Liibanonis, et anda veteranipäeval kontsert ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL teenivatele Eesti kaitseväelastele ja nende Iiri, Soome ja Fidzhi kaasvõitlejatele. Eile osalesid muusikud pataljoni ühispatrullis ja tutvusid rahuvalvajate varustuse ning relvastusega, samuti tehti proovisõitu soomukiga Sisu AX-185, teatas kaitseväe peastaap.

Elina Borni sõnul mõistab ta rahuvalve vajalikkust Liibanonis ja hindab Eesti kaitseväelaste ning nende kaasvõitlejate teenistust missioonipiirkonnas. «Mõtlesin päris pikalt enne kui otsustasin kutse vastu võtta, sest tegemist on ikkagi keerulise piirkonnaga. Ma arvan, et see on ainulaadne võimalus oma silmaringi laiendada,» ütles ta.

Elina osales koos Eesti kaitseväelastega patrullis soomustatud Mercedes-Benz G-klassi maasturitega Liibanoni ja Iisraeli eraldava sinise joone ääres. Liibanoni ja Iisraeli eraldav sinine joon märgib Iisraeli relvajõudude tagasitõmbumist Liibanonilt vallutatud aladelt.

Vaatamata sellele, et olukord sinisel joonel on üldiselt rahulik, on läbi aastate osapoolte vahel siiski esinenud vahejuhtumeid. ÜRO rahuvalveüksuste ülesanne on sellistel puhkudel hoida ära olukorra eskaleerumine ning teha koostööd Liibanoni relvajõududega.

Elina  sõnul on Iiri-Soome pataljonis teenivad rahuvalvajad külalised vastu võtnud väga sõbralikult. «On näha, et tegu on ühtse meeskonnaga, mis hoiab kokku nagu pere ja kellega mina ja ka bänd tunneme ennast väga turvaliselt,» sõnas ta.

Lisaks kaitseväelaste teenistusega tutvumisele annab Elina ja teda saatvad muusikud Liibanonis veteranipäeval 23. aprillil kontserdi ning osaleb nädala jooksul Eesti sõdurite algatatud veteraninädala üritustel. Koos staabiohvitseridega teenib Liibanonis ligi 40 kaitseväelast.

Eesti jalaväerühm on osa Iiri-Soome pataljonist, mis on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles