Seitse asja, mida reisile kaasa võtma ei peaks (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakkimine
Pakkimine Foto: Vida Press

Mida rohkem reisid, seda enam mõistad, et alati ei ole vaja poolt kappi kaasa võtta ja need seitse asja võiksid olla esimesed esemed, millest reisile minnes loobud.

1. Kingad, mis teevad haiget

Need ilusad kontsaga kingad, mis teevad su pahkluule haiget? Või need saapad, mis alati veidi hõõruvad? Isegi kui sul on plaanis õhtusöök peenemas restoranis või kõndida ühel päeval rohkem kui kilomeetri, tasub need jalanõud maha jätta, milles sa end mugavalt ei tunne. Reisides tuleb rõhuda ikka sobitamisele, leia sellised jalanõud ja riided, mis on mugavad ja mida saaksid võimalikult palju teistega kombineerida.

2. Kõva kaanega raamatud

See on kindel viis kaalupiirangust üleminemiseks. Eelista alati pehme kaanega raamatuid ja hea variant on ka elektroonilised raamatud. Kui neid aga saada pole, siis ei ole mõtet kaasa tirida ka seda hiiglama suurt biograafiat, mille lugemisega võid sama hästi alustada mõne nädala pärast.

3. Ujumisriided, milles sa ei tunne end enesekindlalt

Kui tunned end ebakindlalt juba kodus vannitoapeegli ees seistes, siis kindlasti ei tasuks neid ujumisriideid reisile kaasa võtta. Kui tahad puhkust nautida, siis ei pea sa pidevalt mõtlema sellele, et need ujumisriided on tegelikult koledad.

4. Liiga palju teksaseid

Teksased ei saa tegelikult kiiresti mustaks ja isegi kui sinna tuleb mingi plekk peale, saad selle koha kiirelt loputada. Enamjaolt ei tasuks reisile kaasa võtta üle ühe paari, kuid see sõltub kindlasti ka reisi pikkusest.

5. Vannitoatarbed

Kui soovid kerge kohvriga reisida, tuleks maha jätta ka kõik vannitoatarbed, alustades šampoonist ja lõpetades žiletiteradega, enamikus hotellides ja isegi kodumajutustes pakutakse neid tasuta.

6. Föön

Igaks juhuks võid hotelliga ühendust võtta ja uurida, kas neil on föön saadaval. Kui vastus on jaatav, ei tasu seda rasket kolakat kaasas kanda.

7. Suupisted ja vein

Kui plaanid kaaslasega pidada väikese romantilise pikniku ja mitte liialt raha raisata, võib tekkida kiusatus vein ja suupisted kodust kaasa võtta. Sellel ei ole aga mitte mingit mõtet. Külasta mõnd kohalikku poodi ja saad kõik vajaliku kätte, hinnavahe ei ole ilmselt nii märgatav. 

Vaata ka videot, kuidas on kõige parem kohvrit pakkida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles