Video: põhjakorealased saavad iga päev kogeda «1984» ja «Salatoimikuid»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakorealased
Põhjakorealased Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Põhja-Koread külastanud turistid on selles riigis teinud salaja videoid, millel on kuulda põhjakorealaste «äratuskella», milleks on patriootlik laul pealkirjaga «Kus sa oled, kallis kindral».

Seda pala on kuulda nii pealinnas Pyongyangis kui teistes linnades igal varahommikul mitme tunni jooksul valjuhäälditest, edastab news.com.au.

Põhjakorealased
Põhjakorealased Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix
Põhja-Korea pealinn Pyongyang
Põhja-Korea pealinn Pyongyang Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix

Turistide sõnul äratas see laul ka neid, tekitades külmavärinaid ja tunde nagu nad oleksid tegelased George Orwelli kuulsas raamatus «1984», mis räägib totalitaarsest ühiskonnast.

George Orwelli raamat «1984»
George Orwelli raamat «1984» Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

«Raamatu «1984» põhjal on tehtud filme ja tundub, et põhjakorealased elavad kogu aeg sellises düstoopilises filmis või arvutimängus, kuid nad on nii ajupestud, et ei saa sellest aru,» teatas Põhja-Koread külastanud sakslane Helmut Uttenthaler sotsiaalmeedias.

Põhjakorealased
Põhjakorealased Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Pala Youtube’is kuulunute arvates meenutab see mõnevõrra kunagist menuseriaali «X-Files» (Salatoimikud) tunnusmeloodiat.

««X-files» tunnusmeloodia oli juba piisavalt õudne ja tulnukalik, Põhja-Korea igapäevane «äratuskell» on veelgi jubedam,» kommenteeriti sotsiaalmeedias.

Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny
Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny Foto: RMP/MPI/Capital Pictures/ Scanpix

«Salatoimikud» on USA ulme- ja põnevussari, mida toodeti aastatel 1993–2002. Kokku kestis seriaal  üheksa hooaega, mille jooksul ilmus 202 episoodi. Peaosades on David Duchovny FBI agent Fox Mulderina ja Gillian Andreson agent Dana Scullyna, nad lahendavad paranormaalseid juhtumeid. 

Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny ja Gillian Anderson
Kaader seriaalist «Salatoimikud». Pildil David Duchovny ja Gillian Anderson Foto: RMP/MPI/Capital Pictures/ Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles