Miki-Hiir tahab hääletada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed popkultuurit tuntud tegelased, kaasa arvatud ka Miki-Hiir, on kantud USAs hääletajate nimekirja
Mitmed popkultuurit tuntud tegelased, kaasa arvatud ka Miki-Hiir, on kantud USAs hääletajate nimekirja Foto: AFP / Scanpix

USAs on popkultuuri tegelased nagu Miki-Hiir, Mary Poppins ja Dick Tracy presidendivalimistel hääletajaks registreeritud.

Mitmed USA osariigid uurivad, kui palju demokraatidega seotud ühing Acorn (Association of Community Organizations for Reform Now) on hääletajatena registreerinud olematuid isikuid, kirjutab AFP.

 

Acorni kaudu on sellel aastal registreeritud 13 miljonit hääletajat, kaasa arvatud ka suur hulk surnuid, hääleõigusteta vange ja telefoniraamatutest võetud inimesi.

 

Nevada osariigis registreeris Acorn hääletajateks kogu Dallas Cowboys ameerika jalgpalli meeskonna.

 

Miki-Hiir registreeriti selle aasta juulis Florida osariigis Orlandos, kus asub Disneyland.

Ohios elav teismeline Freddie Johnston registreeris Acorni kaudu end hääletajaks 73 korda.  Poisi sõnul maksti talle selle eest

Eile paljastus Ohio osariigis nende presidendivalimiste esimene juhtum, kus valenime all registreerunud mees käis eel hääletamas.

Indianapolises registreeriti hääletajaid viis protsenti rohkem, kui selles linnas on hääleõiguslikke kodanikke.

Missouri osariigis registreerus Monica Ray nimeline kümme korda. Hääletajate nimekirjadest on leitud ka seitsmeaastaseid lapsi ja isegi kass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles