Kertu Jukkum lubab anda võimu Elu24 lugejatele

Meisi Volt
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Jukkum
Kertu Jukkum Foto: Erakogu

Raadiohääl ja ligi kaks aastat TV3 avalike suhete juht olnud Kertu Jukkum võtab 2. maist vastu uue väljakutse – temast saab venekeelse meelelahutusportaali Limon ja ligi kümme aastat Anu Saagimi taktikepi all olnud Elu24 uus juht. 

«Elu on liiga lühike, et väljakutsetest mitte kinni haarata,» ütleb Jukkum. «Kindlasti on tegemist ääretult põneva ja, tunnistan, ka raske väljakutsega.»

Jukkum peab end üsna impulsiivseks inimeseks, aga enne uue ameti vastuvõtmist kaalus ta siiski põhjalikult selle plusse ja miinuseid. «Arutan alati asju paari väga olulise inimesega. Ühte neist nimetan oma mentoriks. Tema suudab näha pilti alati kaugemalt,» selgitab naine, et otsus Elu24 juhtimine üle võtta sündis sisimas kiiresti, aga oli siiski läbi mõeldud.

Raadiohääl mõistab, et võrdlusest Anu Saagimiga ta ei pääse, kuid see teda ei häiri – vastupidi, pigem on au olla võrreldud Saagimiga. «Sellega tuli arvestada. Anu oli, on ja jääb ning kedagi teist sellist ei tule. Nii kihvtile naisele ei ole öelda muud kui suur tänu, ja ega ta ju kuhugi kadunud ei ole. Räägime ju elavast inimesest,» ütleb Jukkum.

Kahetseda pole midagi

Kunagi oli Jukkumil kange soov minna ajakirjandust õppima, aga ülikooli sellele erialale sissesaamisest jäi üks punkt puudu. Selle asemel asus ta Tallinna Ülikoolis õppima riigiteaduste erialale. «Ülikooli kõrvalt töötasin ma Buduaaris ja olin ka väga noorena Buduaar Shoppingu peatoimetaja. Mäletan aegu, kui ma magasin kontoris, sest tähtaeg oli kätte jõudnud,» meenutab Jukkum, kes tänu sellele kogemusele ei pelga uuesti ajakirjandusse sukelduda.

Laiemalt tuntuks sai Jukkum raadiohäälena. «Allan Roosileht on öelnud, et sa võid olla raadios tööl 20 aastat, keegi ei tea sind, oled aga 20 minutit teles ja kõik teavad. Eks pigem tuntus tuli saadetega «Väljalend» ja «Reisijaht»,» arvab naine ise.

Oma senisele karjäärile tagasi vaadates rõõmustab Jukkum, et tal on olnud oidu hoiduda rumalustest ning kahetseda pole tänu sellele vaja midagi. «Mul on olnud õnne leida endale tööalaselt need kõige ägedamad teejuhid,» arvab naine. «Iga uuendus ja muudatus, järgmisesse majja minek on olnud ääretult vajalik.» 

Ta on rahul, et tal on olnud julgust vahel riskida ja väljakutseid vastu võtta: «Me ei ela siin selleks, et istuda ühe koha peal ja loota, et homme on päikeselisem päev. Meie ise saame seda päikest luua.»

Uudised saagu üles kohe

Jukkum ütleb, et Elu24 ootavad ees põnevad ajad. «Brändiuuendus saab olema Elu24s väga suur muudatus. Kuigi suuremad uuendused ootavad ees sügisel, siis põnevust pakub Elu24 jätkuvalt ja iga päev,» lubab portaali uus juht. Tema sõnul on meeskonnaga liitumas ka paar huvitavat persooni.

Uus juht on seisukohal, et lugeja on see, kes otsustab, mida portaal kajastama peab. «Kindlasti jätkame lugejatele meelepäraste teemade käsitlemist. Kõik hea jääb ja veel parem on lisandumas,» lubab Jukkum. «Hea meelelahutusportaal toob päevavalgele põnevad teemad, mis lugejatele meeldivad.» 

Samas ei võrdu lugejatele võimu andmine Jukkumi kinnitusel klikkide arvu järgi otsustamisega, sest see tähendaks vaid sotsiaalpornograafiat, paljaid kehi ja räpaseid saladusi. «Ma usun, et kuldne kesktee on see, kui portaal säilitab head suhted, on aus ja õiglane ja ajakirjandust puudutav osa on eetiline.»

See tähendab, et Jukkumi tuntud sõbrad ei pea muretsema, et naine neist alatuid uudised kirjutama hakkab. «Eesti on nii väike, et kui need on olulised uudised, siis on ilmselge, et need tulevad välja nagunii. Oluline on tonaalsus, kas see on aus ja õiglane ja kas teine pool on saanud oma vastuse ka anda.»

Siiski rõhutab Jukkum, et kui sa oled avaliku elu tegelane, siis oled avalikkuse tähelepanu all hoolimata sellest, kas sa seda soovid või ei.

Jukkum arvab, et tulevikus hakatakse meelelahutusuudiseid edastama veelgi vahetumalt kui praegu. «Kui asi toimub siin ja praegu, siis see jõuab Eesti suurimasse ja parimasse meelelahutusportaali üles kohe,» lubab mõne päeva pärast Eesti Meedia ridadesse astuv Kertu Jukkum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles