Fitnessistaar Evelin Ainomäe paljastab hea välimuse ning enesetunde retsepti: ärge unustage, et tervis ja välimus on üks tervik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ainomäe
Evelin Ainomäe Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Möödas on nädal ja fitness-staar Evelin Ainomäe on taas «kirjasule kätte võtnud», et jagada meiega, kuidas ta vahepeal läinud on. Loe Evelini postitust altpoolt lähemalt!

Käes on postituse aeg ja seekord kirjutan seda lugu ikka väga heas meeleolus. Enesetunne on super ja minu vorm näitab paranemise märke!

Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi
Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi Foto: Evelyn Ainomäe/ Instagram

Tänast kirjatükki tahaksin alustada vana teada ütlusega, et kui sa teed kõike ikka sama moodi, siis on ka tulemus samasugune. Seega kui sa soovid muutust – muuda midagi! Mõtlesin möödunud nädalal, et millega siis oma keha talveunest lõpuks üles äratada. Toidulaud oli ju tervislik ja piisavalt rikkalik. Aga kevadväsimus oli peal, trenni vedasin ka ennast tihti hambad ristis, mis ei ole mulle üldse omane. Liigne polster kõhu peal tekitas ka vaid igapäevast stressi. No mida ometi teha???

Kui mäletate, siis meie rannavormi projektis osaleb ka Aveli,  kes tegi läbi korraliku paastukuuri, langetas õige mitmed kilod ja säras varasemast veelgi enam.

Evelin Ainomäe õpilane Aveli / erakogu
Evelin Ainomäe õpilane Aveli / erakogu Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Mõtlesin ka, et no sellist šokki kehale nagu paast ma polegi proovinud. Kuid mõte nälgimisest ja vaid vee joomisest tundus mulle vastuvõetamatu. Teadsin, et minu kehale see ei sobi ja läbikukkumine oleks just kui ettemääratud. Mõtlesin siis välja midagi muud ja otsustasin oma organismi puhastada smuutikuuriga – täpsemalt öeldes Rohelise Smuuti nädalaga. Tänaseks olengi toitunud juba peaaegu 6 päeva erinevatest juur- ja puuviljadest ning valmistanud päris metsikus koguses erinevaid smuutisid. Ja teate – tulemus on super. Väsimus on kadunud ja ka trennis tunnen, et olen valmis taas pingutama. Minu jõud on taastumas ja kohati tunnengi jälle, et olen taas mina ise. Naeran rohkem ja olen ka ilmselt kõigi teiste suhtes sõbralikum. 

  Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi
  Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Niisiis rohkelt rohelist, lisaks erinevaid puuvilju, marju, juurvilju. Kui te küsite, kas see ka maitsev on, siis vastan ausalt – vahel on ja vahel on tegelikult lausa jube…Miks nii? Kuna ma ei talu kokkamist retseptide ja raamatute järgi, vaid tahan kõige teha lihtsalt tunde pealt, siis segan smuutid kokku veidi juhuslikult. Jälgin, et korraga ei oleks liiga palju komponente ning et üks koostisosadest oleks toitvam ja paksem, et tagada kreemjas konsistents ning siis lisan erinevaid vitamiiniallikaid – rohelist, marju ja muud, mida parasjagu soovin. Ning arvan, et siiani ei ole minu valmistatud umbes 25 smuutist mitte ükski kordunud. Mõni kord tuleb lihtsalt maitsvam ja eriti nauditav. Et aga smuuti oleks tõesti organismi puhastav, ohtralt vitamiine sisaldav, samas mitte liigselt kalorirohke – lisan alati midagi rohelist – spinatit või rucolat.  Kuna soovin, et smuuti ka piisavalt energiat annaks ja kõhtu täidaks, kasutan toitvama komponendina kas avokaadot või banaani. Loomulikult ei lisa ei piima ega suhkrut, pigem mett, kui väga vaja.

Mõni idee ka teile:

Neljapäeva hommikune hommikusmuuti:

1 banaan , paar peotäit külmutatud või värskeid marju, mõni kuubik külmutatud spinatit, veidi värsket rucolat ja 1 apelsin. Lisa vett, kogus vali vastavalt selline kui vedelat või kreemist lõpptulemust soovid. Kui soovid jäiselt jahedat smuutit kasuta ka jääkuubikuid. Oled maiasmokk, siis kasuta mett või hoopis steviat. Pane kõik komponendid blenderisse ning blenderda korralikult! Naudi!

Minu rohelise smuutikuuri jooksul ei ole ma kordagi pidanud kannatama nälga, kõht on täis ja energiat piisavalt. Kuuri ajaks otsustasin loobuda ka kohvist ja üllatus – üllatus – see ei olegi nii raske. Ei mingit kardetud peavalu või unisust. Kohvi asemel joon kas rohelist teed, mate teed või hoopis puuviljateed. Täna on juba kuues päev kohvita ja enam isegi ei meenu, et kohvi jooma peaks. Uskumatu kui kiiresti on siiski võimalik harjuda uute kommetega, sest arvan, et pole päeva ilma kohvita veetnud juba kindlasti vähemalt 15 aastat.

Kas ma millestki ka puudust praegu tunnen? Jah, tegelikult liha tahaks küll, seega esimesena lisan kindlasti taas oma toidusedelisse rasvavaese kana või veiseliha.

Kuna enesetunne on hea, siis otsustasin, et jätkan oma nii nimetatud puhastuskuuri veel umbes nädala ja siis teen lõpliku kokkuvõtte tulemusest.

Ja loomulikult trennist 

Tänaseks on minu MM- i etteastest möödas peaaegu 5 kuud ja alles paar päeva tagasi spinningu tunnis tundsin järsku, kuidas keha on taastunud. Taas, esimest korda peale võistlust tundsin, et suudan ja soovin korralikult pingutada, anda lihastele ja südamele korralikult koormust. Nii siis spinnisingi nii, et higi voolas korralikult. Kui õnnelikuks see mind tegi, et soovin taas ka intensiivsemalt sportida.

Kuna jätkuvalt on hetke eesmärk langetada veel mõned kilod, põletada pekk kõhult, mida on täna veel siiski lubamatult palju ja hoida lihastoonust, siis on minu trenniplaan praegu selline – 4- 5 korda nädalas rasvapõletus – kas spinning, sörk või hoopis mõni pikem jalutuskäik õues. Paaril korral nädalas proovin ka teha kergema jõusaalitreeningu. Töötan kergete raskustega läbi peamised lihasgrupid – käed, selg, tuhar ja kõht.  Raskused hoian kergemad ja harjutusi teen kas hantlite või masinatega. Kordusi on minu igas harjutuses u 12 ning kõike teen 3 seeriat. 

Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi
Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi Foto: Evelin Ainomäe/erakogu
Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi
Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Seega treenin mõnuga ja ilma sunnita. Liiga palju ei pinguta , kuid piisavalt, et ikka kehale ka koormust anda. Alati võiks rohkem, aga no aega ju ei ole…Ja siit teile kõigile üks soovitus – kui juba trenniks aja leiate – siis jätke oma telefon pigem garderoobi…sest…spordiklubis ikka treenige. See lause on küll pigem mõeldud mulle endale, sest ühel õhtul klubis kohtasin meie geniaalset moedisainerit ja seltskonnategelast Timi. Tim Bluzi. Oh seda rõõmu. Aga selle asemel, et oma sportlikku võimekust testida või omavahel mõni võistlus korraldada kiskusime välja moblad ja kukkusime selfie- sid tegema. Ja ega ju ükski pilt ei meeldinud ( eeskätt mulle) – juuksed lahti, juuksed kinni. Kõht sisse ja rind ette…täielik lasteaed…ühesõnaga raiskasime palju väärtuslikku trenniaega ja leppisime kokku, et teinekord teeme koos ikka mõne korraliku trenni. Ja sellest saate kindlasti ka teie blogi vahedusel osa.

Evelin Ainomäe, Tim Bluz/Tiina Liimandi
Evelin Ainomäe, Tim Bluz/Tiina Liimandi Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Aga trennist lahkudes ei suutnud ma kuidagi otse koju minna. Kõht oli tühi…Jõin ära järjekordse smuuti ja liikusin välisukse poole. Spordiklubi all on aga üks kohvik, kus ma tihti enne trenni ergutuseks ühe americano teen või kaks…Ja ka seekord pidin sinna sisse põikama. ISU kohvik on küll muidugi dieedipidajale korralik lõks- ahjust tuleb värsked koduste pirukate lõhna ja tihti pean nägema kuidas ahjust üksteise järel aina ahvatlevamaid kringleid ja muid küpsetisi tuleb. Murdunud ma aga pole. Seekord aga otsustasin tõsta mässu – kohvikusse sisenedes läksin otse perenaise juurde ja avaldasin oma nördimust, et mina midagi seal süüa ei saa…Miks ei võiks siin midagi olla ka mulle ja teistele suveks vormi saada soovijatele? Ja tõesti miks ka mitte, kostis ISU perenaine ja superkokk. Ja teate- me kohtume juba mõne päeva pärast, et välja mõelda 1 tervislik Saleneja sai, kook ja smuuti!!!!

Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi
Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Mis me välja mõtleme- sellest juba järgmisel korral. Kuid ärge unustage, et hea tervis ja välimus on üks tervik. Kandke ikka hoolt ka oma naha ja juuste eest! Lisaks treeningule ja dieedile võtsin kätte Babor rasvapõletuse mähise kuuri ning ka näole teen väga siluvat hoolduskuuri mesoaparaadiga! Ja uskuge või mitte kortsukesed kaovad nagu imeväel! Kui kuur on läbi, siis ka tulemusest lähemalt!

Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi
Evelin Ainomäe/Tiina Liimandi Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Aga kus on Aveli? Kas äkki alla andnud ja maiustuste võrku langenud? Ei – ei. Aveli saadab teile tervitusi Marbellast ja annab mulle kenasti aru, mis toimub. Ta nimelt matkab mägedes ja kõnnib igas päevas metsiku maa maha. Tubli! Ja täna saatis ta mulle tõestuseks isegi pildi sammulugejast, mis näitab, et päevas on tehtud enam kui 22 000 sammu!!!!! Aveli dieedi kohta on mul hetkel info küll puudulik, kuid eks siis järgmisel nädalal näen oma silmaga kui koos trenni teeme. Kindel on aga see, et aktiivne puhkus mõjub vormile vaid positiivselt: päike, liikumine, kasulik toit ja igapäeva stressist eemal olek – see muudab alati kaunimaks!

Evelin Ainomäe, Aveli/erakogu
Evelin Ainomäe, Aveli/erakogu Foto: Evelin Ainomäe/erakogu

Ja ongi tänaseks kõik! Soovin ,et meile lõpuks saabuksid soojad kevadilmad, helerohelised lehed puudel, linnu laul ja päike – et me kõik veelgi jõudu juurde saaksime ja suveks rannavormis oleksime! Uskuge , see on võimalik! Let´s do this! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles