Tuntud fotograaf: need ajad on möödas, kus kõrgmoodi võis näha ainult lavalaudadel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavamoe põimumine kõrgmoega
Tänavamoe põimumine kõrgmoega Foto: Oliver Moosus

Tänavamoe põnev põimumine kõrgmoega annab igale inimesele võimaluse saada osa unistusest ja ühilduda kõrgmoe maailmaga. Hiljutises põnevas koostööprojektis kombineeris stilist Johanna Eenma Tiina Talumehe värske romantilise kõrgmoe kollektsiooni «Escape» rõivaid Viru Keskuse poodide julge tänavamoega, stilisti aitasid EKA stilistikatudengid. Ilu jäädvustas moeseeriaks fotograaf Oliver Moosus.

Oliver, kes Eesti moefotograafia maastikul on tegev juba 15 aastat, jagas oma mõtteid projektist ja koostööst Eesti disaineritega. «Ma arvan et kõrgmoe segamine tänavamoega on väga tervitatav. See idee ootab juba ammu oma aega, et laiast maailmast ka meie väikesesse Eestisse tulla,» rääkis Oliver.

Mille põhjal Sa oma koostööprojekte valid?

Oliver: Eelistan teha ühe kliendiga pikemalt koostööd kui vaid mõne projekti raames ja siiani on see ka õnnestunud, näiteks Tiina Talumehega, kellega ka tema kollektsioonide pildistamistel koostööd teeme. Ma olen kogu aeg uskunud, et klient peab leidma mind ja soovima minu käekirja oma loominguga ühendada, see on ainuke viis, kuidas saab tekkida püsiv ja pikaajaline koostöö. Usun, et hetkel, kui on tekkinud usalduslik suhe kliendi ja minu vahel, saab see suhe kasvulavaks sellele, et võiks sündida midagi imelist ja püsivat. Ilma usalduse ja teineteisemõistmiseta on võimalik luua vaid midagi pinnapealset ja on võimatu minna süvitsi inimloomusesse, mida fotograafia tegelikult uurib ja moeloome väljendada aitab.

Tänavamoe põimumine kõrgmoega
Tänavamoe põimumine kõrgmoega Foto: Oliver Moosus

Mida arvad ideest kõrgmood ka tänavapilti tuua?

Parim viis seda ideed inimestele tutvustada on teha ise algust ja näidata eeskuju. Julgemad on seda teinud juba mõnda aega, soovitan soojalt kõigil seda ise proovida. Kõrgmood on kvaliteetne, tehtud headest materjalidest ja seega kestev, mis õigustab ka tema hinda. Olen kodumaise disaini suur toetaja ja näeksin hea meelega rohkemgi selle levikut meie tänavatele kombineerituna mõne julge tänavamoebrändiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles