USA hiphopilegend tuleb Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugarhill Gang
Sugarhill Gang Foto: promo

Peosari WTF! toob sellel korral teieni tõelised ristiisad, esimesed hiphopi superstaarid pundist The Sugarhill Gang! Juba sellel reedel, 5.mail annavad mehed eksklusiivse klubikontserdi Privé laval.

1979. aastal hüppas Sugarhill Gang üle kujuteldava seina, mis lahutas hiphopmuusikat põhivoolust, tulles välja maailmakuulsa räpphitiga «Rapper's Delight». Lugu avas ukse 20. sajandi kõige populaarsemale ja võimsamale muusikastiilile. Tegemist oli esimese räpplauluga, mida mängiti raadiotes ja telesaadetes, tutvustades uut ja põnevat muusikastiili laiemale üldsusele. «Rapper’s Delight» on muusikaajaloo üks suurimaid hitte, mida müüdi 1979. aastal 60 000 eksemplari päevas ja praeguseks on seda müüdud üle 8 miljoni.

Nende mõju kõikidele räppmuusika aspektidele on hindamatu, sest nemad tõid räpi mainstream’i. 2009. aastal, pärast 30 aasta möödumist suurest vallutusretkest muusikamaailma tippu jõudsid härrased taas vägevate hulka koos DJ Bob Sinclairi ja nende ühise megahitiga «LaLa Song»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles