Google’i viga ujutab Norra küla turistidega üle (3)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prekestoleni kalju
Prekestoleni kalju Foto: Paul Kleiven/NTB scanpix/Scanpix

Turistid, kes soovivad minna seiklema Norra Preikestoleni kaljule, satuvad Google’i vea tõttu sellest 32 kilomeetri kaugusele Fossmorki.

Küla ja selle ümbruse on vallutanud turistide minibussid, kes soovivad jõuda Preikestoleni kaljule. Küla elaniku Helge Fossmarki sõnul saabub kindlatel aastaaegadel sinna iga päev tosinajagu autosid, vahendab Independent.

«Me saadame sadu turiste siit minema, sest nad on valel pool fjordi. Suvehooajal käib siin iga päev umbes 10–15 autot,» rääkis Fossmark.

«Kui me oleme oma maakodus, siis tulevad meie juurest iga päev läbi kaks, kolm, neli, viis turisti. Nad ütlevad, et lähevad Preikestoleni juurde ega saa millestki aru,» kirjeldas olukorda ka teine elanik Gunnar Boe.

Google Maps juhatab pahaaimamatud turistid üle Lysefjordi silla Fossmorki. Tee, mis sinna viib, on üsna kitsas ning seetõttu on turistid sageli ka pahased, et nad tagasi peavad sõitma. Google’i sõnul hindavad nad kõrgelt igasugust tagasisidet ja otsivad alati mooduseid, kuidas oma teenust paremaks muuta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles