Rumalate turistide tõttu palgati kuurorti kilpkonnavalvur

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilpkonnabeebi
Kilpkonnabeebi Foto: Vida Press

Kui enamikus hotellides on tavapäraselt tööl kokad ning toa- ja vastuvõtuteenindajad, siis Omaani hotell on palganud ka kilpkonnavalvuri, kes loomakesi turistide eest kaitseb.

Luksushotell Shangri-La Barr Al Jissah Resort ja Spa asub ühe kilpkonnade pesitsuspaiga lähistel viiest teadaolevast. Sinna koguneb munemiseks igal aastal umbes sadakond kilpkonna ja hotelli arenguplaanidesse kuulub ka nende loomakeste parem kaitse, vahendab Lonely Planet.

Kilpkonnavalvur Mohamed Al Hasani läbis kahekuuse koolituse, kus ta õppis kilpkonnasid põhjalikult tundma. Nüüd teab mees kõike nende elust, munemisharjumustest ja ohtudest, mis neid varitsevad. «Ma kasvasin üles väikeses kalurikülas Qantabis. Juba väikese poisina olin ma suur kalamees. Nägin võrkudes kinni olevaid ja hädas kilpkonnasid ja aitasin neid alati,» kirjeldas Al Hasani oma lähedast kogemust nende mereloomadega.

Lisaks loomade kaitsmisele peab mees külastajatele ka kilpkonnadest loenguid. Viimaste nädalate jooksul on rannal haudunud juba üle 170 väikese kilpkonna. Eelmisel aastal tuli 92 pesast välja üle 4100 pisikese merelooma.

Turistidel on aga sageli komme väikeseid kilpkonnasid üles korjata, neid niisama togida või sobrada ringi nende pesas. See ei ole loomadele hea, rikub nende elurütmi ning halva kohtlemise tagajärjel võivad nad saada tõsiselt viga või surma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles