ERKI Moeshow 2017 tähistab oma 30 juubelit ning naaseb oma sünnipaika

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERKI moeshow 2016
ERKI moeshow 2016 Foto: André Altjõe

ERKI Moeshow tähistab 27.-28. mail 2017 oma 30. juubelit ning peale konkursi toimub rahvusvaheliste esinejatega moetööstuse konverents, avatakse ERKI Moeshow ajalugu tutvustav näitus ja antakse välja ERKI Moeshow 30 raamat.

ERKI Moeshow kõrvalsündmustest esimene on moe-show ajalugu tutvustav retrospektiivnäitus Kaubamaja vaateakendel, mis avatakse koos Kaubamaja suvehooajaga 5.mail kell 12:00 ja jääb avatuks 13.juunini. Näitusele on kokku kogutud kõige põnevamad, üllatavamad ja eripärasemad esemed, mis ERKI Moeshow lavadelt 30 aasta jooksul läbi käinud on. «Moed, mis aastate eest kunstiinstituudi amatöörlaval rokkisid, tunduvad taas coolid, sest moespiraal väänleb üha peadpööritavama kiirusega.»

ERKI Moeshow ajaloo tutvustamisega tegeleb ka kataloog, mis peale värvikate tekstide koosneb pildimaterjalist ja intervjuudest sündmusega seotud inimestega. Raamat teeb sissevaate kõikidesse toimunud moe-show’desse ning annab edasi ERKI Moeshow epohhiloovat mõju.

Erki Moeshow näitus
Erki Moeshow näitus Foto: Toni Läänsalu

Baltika Moelaval toimub 28.mail esmakordselt rahvusvaheliste esinejatega konverents, kus käsitletakse nii moetööstuse erinevaid tahke kui uuritakse ka innovatsiooni moedisainis. Teiste seas teevad ettekande rõivabrändi Reval Denim Guild loovjuht Joanna Hint, moelooja ja rõivabrändi Amanjeda peadisainer Katrin Kuldma, Tom Fordi, Armani, Prada jt maailmakuulsate rõivabrändide tootmisjuhina töötanud Mario Ferretto ning Giovanni Ottonello Euroopa Disainiinstituudist. Täpne ajakava avalikustatakse lähinädalail.

ERKI moeshow 2016
ERKI moeshow 2016 Foto: André Altjõe

Aastakümnetega on ERKI Moeshow saanud järjest tugevama rahvusvahelise mõõtme – sel aastal on 20 kollektsioonist 5 väljastpoolt Eestit ning esmakordselt on konkursil rahvusvaheline žürii.

ERKI Moeshow2017 piletid on müügil piletimüügi keskonnas Ticketer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles