Ott Sepp otsib absurdi ja sürrealismi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Sepp otsib absurdi ja sürrealismi koos improteatriga
Ott Sepp otsib absurdi ja sürrealismi koos improteatriga Foto: Poster

Tuntud näitleja ja parodist Ott Sepp, kes lisaks teatrietendustele on kätt proovinud lavastaja, stsenaristi ja saatejuhina on mais silmitsi järjekordse väljakutsega. Kuigi Sepp on teinud mitu stand-up etendust, on täielikult kohapeal sündiv improteatri žanr tema jaoks veel uus ja avastamata. 

Improteatris astub näitleja lavale ilma ette kirjutatud teksti ja loota, toeks vaid partnerid. Vajalik inspiratsioon saadakse publikult ning lavale jõuavad näitlejate kohapeal sündivad karakterid, šketsid, laulu ja tantsunumbrid ning ka pikemad seotud narratiivid.

Ott Sepp ise kommenteerib eesootavat: «Mida aeg edasi, seda konstrueeritumaks, lineaarsemaks ja narratiivipõhisemaks muutub mu mõttemaailm. Improteater annab hea võimaluse ennast sellest jälle lahti raputada ning leida taas enda seest üles absurd ja sürrealism, mis keskea lähendes kipuvad aina rohkem tahaplaanile jääma.»

Etendused toimuvad 7. mail Rapla Kultuuriklubi BAAS, 12. mail Tartu Karlova Teatris ja 13. mail Tallinna Kammerteatris. Etenduste algus kõikjal kell 19:00.

Improteater IMPEERIUMI on alates 2014. aastast tegutsev improvisatsioonilist teatrivormi viljelev trupp, kuhu kuuluvad Tarvo Krall, Erki Aule, Mairi Tikerpalu, Maarika Mesipuu-Veebel (Rakvere Teater), Merilin Kirbits, Kati Ong (Endla Teater), Maarius Pärn ja Rauno Kaibiainen, muusikud Madis Kreevan ja Ragnar Toompuu, valgustaja Mario Saarik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles