Venemaa tabloid nimetas Macroni Prantsusmaad vihkavaks homost psühhopaadiks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaal toimusid eile presidendivalimised, mille võitis En Marche! (Edasi) poliitilise liikumise asutanud tsentrist Emmanuel Macron, kes sai 66 protsenti häältest.

Venemaa tabloid Komsomolskaja Pravda nimetas 39-aastast Macroni, kes annab sel pühapäeval presidendivande, Prantsusmaad vihkavaks homost psühhopaadiks.

Artiklit illustreerib pilt palja ülakehaga Macronist, juurest tekst, et ta tuli kapist välja.

Vene väljaanne tsiteeris psühhiaater Adriano Sagatorit, kelle sõnul on ta analüüsinud Macroni elu, käitumist, mõtlemist ja suhtumist. Tema kirjelduse kohaselt on Macron psühhopaat, kellel on nartsissistlikke kalduvusi ja kes kindlasti ei tee Prantsusmaale midagi head.

Emmanuel Macron / THIBAULT CAMUS/AP/Scanpix
Emmanuel Macron / THIBAULT CAMUS/AP/Scanpix Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

«Nagu kõik psühhopaadid, arvab ta, et tegutseb mingi suurema eesmärgi nimel. Macron ei armasta Prantsusmaad ega võitle oma kodanike eest. Ta on enesearmastaja, tegeledes eelkõige iseenda egoga, särades oma Hollywoodi naeratusega nagu võltsmünt,» väidetakse artiklis.

Kirjutises ei peeta Macroni nimetamist psühhopaadiks tema solvanguks, sest Prantsusmaa on Macroni ära teeninud.

«Prantsusmaa on alati olnud äärmuslik ja mässuline. Nad ei oska demokraatiast lugu pidada, prantslaste tõttu on sajandite jooksul kaotanud elu nii tsaari-Venemaa kui nõukogude sõdureid,» jätkub artikkel.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil Vene meedia ründab Macroni ja lahkab ta seksuaalsust.

Venemaa valitsuse kontrolli all olev uudisteagentuur Sputnik väitis Prantsusmaa presidendivalimiste kampaania ajal, et Macron elab kaksikelu, olles salaja homo ja avalikkuses hetero. Ta homokalduvustele viitab ka temast 25 aastat vanem abikaasa, kes on kortsuline vanamutt ja «suitsukate». 

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Vene meedia väitis ka seda, et Macroni rivaal valimistel, paremäärmuslasest kandidaat Marine Le Pen söötis meediale infot Macroni väidetava salajase pangakonto kohta Bahama saartel. Prantsuse väljaanded teatasid siis, et tegemist oli Venemaa meedia valeinfoga.

Venemaa valitsus eitas, et nende palgal olevad häkkerid üritasid Prantsusmaa valimisi mõjutada.

Macron, kellest saab Prantsusmaa kõige noorem president, sai 66 protsenti häältest, Le Pen vaid 35 protsenti.  

Twitteri postitus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles