Anna- Maria Galojan kohtus Briti parlamendi asespiikeri Nigel Evansiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna- Maria Galojan kohtus Briti parlamendi ase-spiikeri Nigel Evaniga
Anna- Maria Galojan kohtus Briti parlamendi ase-spiikeri Nigel Evaniga Foto: Erakogu

Staarpoliitik Anna- Maria Galojan veetis möödunud kohtuvaba nädala tegusalt. Nimelt kohtus Baltic Timesi kolumnist Briti parlamendi asespiikeri Nigel Evansiga, et arutada Eesti poliitilise ja majanduslku olukorra üle, samuti räägiti Eesti liitumisest eurotsooniga ja e-valimistest.
 

«Nigel Evans on Briti parlamendi šarmantne ja kena asespiiker, tõeline härrasmees,» pajatab Anna-Maria Galojan.

«Ta on ka Eesti Briti Parlamendi rühmituse üks liidritest,» selgitab Galojan ning lisab et kohtus temaga 23. märtsil Londonis, et arutada Eesti poliitilise ja majandusliku olukorra üle.

Evans üllatas Anna-Mariat oma lühikese vestlusega vene keeles. Seega üllatus-üllatus, Britti Parlamendi asespiiker oskab ka vene keelt.

Enne Anna-Mariat oli Evans kohtunud Eesti poliitikutest lühidalt ka Tallinna linnapea Edgar Savisaarega. Selle kohtumise korraldas Savisaare sõber ja endine briti poliitik Lembit Öpik.
 

Evans, kes on olnud neli aastat Euroopa Nõukogu liige, kinnitas Galojani sõnul, et usub et Eesti peaks hoidma oma  kultuurilist mitmekesisust, võrdsust, sallivust, üksteise austamist ning õiget arusaama meie vähemustest.

Mis oli siiski Evansi põhimureks Eesti puhul?

Tõeliseks proovikiviks on Evansi arvates igas demokraatlikus riigis, kuidas  see kaitseb oma riigis elavate vähemuste õigusi ja huve. Ja loomulikult on üks olulisematest osadest demokraatia vabaduse puhul ka vaba ajakirjandus.

Ajakirjanik peab saama  kirjutada ausalt ja seisma avaliku huvi eest. Ajakirjandus on demokraatia hääle kindlus või bastion.  See on põhjus, miks me nimetame meediat  «neljandaks võimuks». Korrupeerunud ja kallutatud ajakirjandus on tõeline oht demokraatiale.

 

Kas Nigel Evans on külastanud kunagi ka Eestit või on see tal plaanis?

Kahjuks veel mitte, kuid  ta kinnitas, et oleks tore tulla ja külastada meie väikest ja ilusat riiki. Ta on loomulikult palju kuulnud meie vanast Tallinnast ja selle vaatamisväärsustest. Aga meie külmad talved teevad talle muret.

Samuti on ta teadlik, et tänu  majanduslangusele on regulaarsed otselennud Londoni ja Tallinna vahjel oluliselt vähenenud, nt Estonian Air lendab ainult kaks korda nädalas Londoni vahet.

Anna-Maria sõnul on siiski oodata, et Nigel Evans külastab varsti Eestit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles