Imeline Emma Watson pärjati ajaloolise auhinnaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Watson.
Emma Watson. Foto: Jordan Strauss/AP

Inglise näitlejanna Emma Watson sai pühapäeval MTV filmi- ja teleauhindade jagamisel parima filminäitleja auhinna Disney filmi «Kaunitar ja koletis» Belle'i osatäitmise eest. Tegemist on ajaloolise sündmusega, kuna esimest korda võistlesid mees- ja naisnäitlejad samas kategoorias.

Emma Watson, kes sai tuntuks Hermione Grangeri kehastamisega «Harry Potteri» filmiseerias, on olnud üks enimteenivamaid naisnäitlejaid. Watson lõi aastatel 2001–2011 kaasa kõigis kaheksas «Harry Potteri» filmis ning teenis osatäitmisega umbes 60 miljonit USA dollarit.»

Kodanikuaktivistina nimetati 2014. aastal ta ÜRO naiste hea tahte saadikuks ning Watson aitas algatada kampaaniat HeForShe, mis kutsub mehi üles toetama soolist võrdsust. Näitlejanna teatas aga 2016. aasta veebruaris, et teeb näitlemises aastase pausi. Ta plaanib seda aega kasutada isiklikuks arenguks ning naisõiguste teemadega tegelemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles