Putini kriitikule Navalnõile tehti Hispaanias silmaoperatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: Evgeny Feldman/AP/Scanpix

Venemaa opositsioonijuhile Aleksei Navalnõile tegid Hispaania kirurgid silmaoperatsiooni pärast seda, kui venelase silm rohelise aine, niinimetatud briljantrohelise rünnaku tagajärjel vigastada sai ja ta selle silmaga peaaegu enam ei näinud.

Navalnõi teatas Instgrami postituses, et teda opereeriti Barcelonas asuvas silmakliinikus, mida peetakse Euroopa parimaks silmahaiguste  ja -vigastuste ravikeskuseks ning silma taastumine võtab aega kuid, edastab BBC.

Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: Evgeny Feldman/AP/Scanpix

Venemaa opositsiooniliider lisas, et aegamisi on ta parema silmaga uuesti nägema hakanud, kõik on veel üsna udune ja ta näeb vaid väga suuri tähti.

Navalnõi sõnul kahjustus ta parem silm märtsis tehtud rünnakus 85 protsendi ulatuses, kuid nägemisest ta täiesti ilma ei jäänud.

Opositsioonijuhil on plaanis Venemaa järgmise aasta presidendivalimistel oma kandidatuur üles seada ja sellega president Vladimir Putinile väljakutse esitada. Navalnõi sõnul on Vene valitsus korrumpeerunud, see on kõrgetasemeline «vargakamp».

Navalnõi arvates peavad Vene võimud talle nõiajahti, kuna ta on neile ohtlik ja võib nende mustad teod päevavalgele tuua ning õli tulle valab veel see, et ta tahab kandideerida valimistel. 

Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: Evgeny Feldman/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles