Viljandi võõrustab Pärnu bändide Valga retke eelpidusid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendale Pärnu bändide Valga retke esimesed soojenduspeod peetakse Viljandis klubis Rubiin.
Viiendale Pärnu bändide Valga retke esimesed soojenduspeod peetakse Viljandis klubis Rubiin. Foto: Erakogu

Viiendale Pärnu bändide Valga retke esimesed soojenduspeod peetakse Viljandis klubis Rubiin.
 

2. aprillil toimuval teisel soojenduspeol astuvad üles kaks selle aasta Valga retke kinnitatud esinejat – John Stuart Mill ja 3 Põrsakest ja Metssiga, lisaks neile astuvad külalistena üles veel ansamblid Monstercöuq ja Totally Obnoxious.

Esimesest aastast Valga retkega seotud olev alternatiivrokibänd John Stuart Mill astub üles Valga retkel juba viiendat korda. Oma kuuendat tegevusaastat alustanud bänd andis möödunud sügisel välja albumi „Panoptikon“. Praegu valmistab bänd ette muusikat järgmise albumi salvestamiseks. Viljandi kontserdil tulevad esmaettekandele verivärsked lood, loomulikud parimad palad albumilt ja varasemast ajast.

3 põrsakest ja Metssiga on küll eelmisel aastal tegevust alustanud Pärnu kollektiiv, kuid selle mõned lood on kuulajatele tuttavad juba 19. aastatest. Eesti grunge- ja punkmuusika legendi Belka loomingu läbilõige alates koolibändist PäRaKuKe kuni tänapäevani pakub nii üllatusi kui ka äratundmisrõõmu paljudele. Näiteks kuuleb kontserdil ka Vennaskonna repertuaarist tuttavate lugude originaalversioone. Pole just palju inimesi, kes teaksid, et Max Stirner oli originaalloos hoopiski Kana Tom.

Õhtule lisab värvi Kilingi-Nõmmest pärit eatu, kuid äärmiselt harva esinev punkbänd Totally Obnoxious, kes on nüüdsest uues koosseisus. Kümne aasta eest alustanud bänd on oma scene´is juba ammu legendaarne.

Neljanda bändina astub üles Saaremaa -Tallinna liinil opereeriv metali ja pungi mõjutustega rokibänd Monstercöuq. Bänd sai laiemale avalikkusele tuntuks möödunud aastal ilmunud EPga „Sugutung ja surmahirm“.

Pärnu bändide Valga retk on mittetulunduslik bändide ja fännide ühine bussireis Valga Rockiklubisse. See toimus esmakordselt aastal 2006, kui ansamblid Ainus Seadus, John Stuart Mill ja Stand Before ühel ajal Valgasse esinema sattusid. Nii arenes idee edasi ja sellest saigi meeldiv kevadine traditsioon.

Selleaastane ja järjekorras viies Valga retk toimub 14. mail.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles