Metssiga ei arvestanud, et Briti saadikul Austrias on isikupuutumatus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga
Metssiga Foto: David J Slater/Caters News Agency/Scanpix

Ühendkuningriigi suursaadik Austrias sai Viini loomapargis metssigade poolt «sooja» vastuvõtu osaliseks, üks ründas teda väga jõuliselt.

Leigh Turner, kes resideerub alates möödunud aasta augustist Viinis, teatas et ta jalutas selle kuu alguses Viini lähedases metsas, kus ta hakkas metssigadele huvi pakkuma ning üks neist hakkas teda taga ajama, edastab The Local.

Metssiga
Metssiga Foto: PASCAL LACHENAUD/AFP/Scanpix

Turneri sõnul oli ta läbinud metsateel käänaku kui järsku seisis silmitsi viie suurema ja mitme väiksema metsseaga. Ta üritas olukorda lahendada sellega, et hakkas aeglaselt neist kaugemale liikuma.

«Mõni aeg hiljem kuulsin enda seljataga heli, mis meenutas galopeeriva hobuse tekitatavat heli. Ilmnes, et üks neist metssigadest jooksis mu seljataga ja üritas rünnata,» teatas saadik sel esmapäeval oma blogis.

Kõiges väest jooksnud saadik üritas puupakkudele ronida, kuid niiske pinnase tõttu libises, saades vigastada.

«Kui lõpuks sain ümber pööratud, oli siga minu vastu huvi kaotanud ja ta lonkis oma karja juurde tagasi. Sain kergelt vigastada vaid oma lolluse ja valearvestuse tõttu, siga mind ei puutunud,» selgitas Turner.

Igatahes ei arvestanud see siga, et Briti diplomaadil on asukohariigis isikupuutumatus, samas ei olnud tal diplomaatilist puutumatust, kuna rünnak toimus Austria territooriumil, mitte saatkonna alal.

Austria jahmeeste lehekülje kohaselt võivad metssead olla ohtlikumad kui karud, kuna neil on teravad kihvad, hea jooksukiirus ja saagipüüdmisoskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles