Kirbuturult ostetud sõrmus osutus 350 000 naela maksvaks teemantsõrmuseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemantsõrmus
Teemantsõrmus Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

Inglanna ostis 30 aastat tagasi Lääne-Londonis Isleworthis Lääne-Middlesexi haiglas toimunud kirbuturult kümne naelaga sõrmuse, mis tegelikult osutus umbes 350 000 naela (406 000 eurot) maksvaks teemantsõrmuseks.

Omanik ei olnud kolm aastakümmet teadlik, milline varandus ta käes oli, ta pesi seda sõrmust kandes nõusid ja pesu ning pühkis tolmu, edastab The Telegraph.

Väärsikivide ekspertide sõnul ei saanud selle sõrmuse kunagine müüja ega ostja aru, et tegemist võib olla vääriskiviga, kuna kivi oli lõigatud teisiti kui tänapäeval vääriskive lõigatakse.

Sõrmuse omanikku hakkas huvitama, kas ta sõrmus võib väärtuslik olla ja ta sai juveliiri käest teada, et see on padjakujuline 26,27-karaadine teemant.

Sõrmuse omanik pani oma vara Sotheby’s oksjonimaja oksjonile, mis toimub juulis.

«Omanik kandis sõrmust iga päev, tehes sellega ka majapidamistöid. Tegemist on väga kena sõrmusega. Ta ostis selle kui odava võltskiviga ehte ja tal ei olnud aastaid aimu, et tegemist on vääriskiviga,» teatas oksjonimaja esindaja Jessica Wyndham.

Ta lisas, et omaniku jaoks on sõrmuse müük suur asi, sest ta võib saada elumuutva summa.

«Ei ole tähtis, kust sa pärit oled ja milline on sinu taust, selge on see, et sõrmuse müük muudab kellegi elu,» nentis oksjonimaja esindaja.

Wyndhami sõnul ei ole omanikul ega ka neil andmeid, kes 30 aastat tagasi selle sõrmuse kirbuturul müüki pani.

Nimetatud sõrmust saab osta 7. juulil Londonis toimuvalt Sotheby’s oksjonimaja Fine Jewels oksjonil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles