Kes on Ariana Grande, kelle kontserdil toimus rünnak?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariana Grande
Ariana Grande Foto: Ryan Phillips/PA Wire/PA Images/Scanpix

Eile toimus Ühendkuningriigis Manchesteris ameeriklannast popstaari Ariana Grande kontserdi lõppedes rünnak, milles nüüdsetel andmetel hukkus vähemalt 22 ja sai vigastada ligi 60 inimest, suur osa neist olid lapsed ja noored. 

Grandel on käsil kontsertturnee «Dangerous Woman», mille käigus esines ta 18. mail Birminghamis, eile 22. mail Manchesteris ning pidi 25. – 26. mail esinema Londonis, kuid ta esindajate teatel lükatakse Londoni kontserdid edasi, teatab Billboard. 

Ariana Grande
Ariana Grande Foto: Hannah McKay/PA Wire/PA Images/Scanpix

«Dangerous Woman» nime kannab ka tema kolmas stuudioalbum, millel olevad palad nagu «Moonlight», «Dangerous Woman» ja «Be Alright» kõlasid eilsel kontserdil.

26. juunil 1993. aastal USAs Floridas Boca Ratonis Itaalia juurtega vanematele Joan Grandele ja Edward Buterale sündinud Ariana Grande-Butera tee suurele lavale sai alguse Broadway muusikalis, kui ta oli 13-aastane. Edasi viis ta tee 2009. aastal noorte elust rääkivasse teleseriaali «Victorious», milles ta kehastas Cat Valentine’i ja mis kestis neli hooaega. 2014. aastal tehti jätkuseriaal «Sam&Cat», mis lõppes 2014.

Lisaks on ta mänginud filmides ja astunud mitmel korral üles teatrilavastustes.

Grande läbimurre popmuusikamaailma toimus 2011, mil ilmus sarja «Victorius» muusikaga album ning ta sõlmis plaadifirmaga Republic Records lepingu.  

Laulja esimene stuudioalbum «Yours Truly» ilmus 2013 ja see jõudis mitme muusikaedetabeli tippu. Kriitikute sõnul on Grandel sama hea hääl kui Mariah Careyl.

Grande teine stuudioalbum «My Everything» ilmus 2014, olles USA popmuusika edetabelis esimene ning mitme teise riigi muusikaedetabelis esimese kümne seas. Selle albumi kuulsad hitid on «Problem», «Break Free», «Bang Bang» ja «Love Me Harder».

Grande selle aasta kontsertturnee viib teda lisaks Põhja-Ameerikale ja Euroopale ka Lõuna-Ameerikasse ja Austraaliasse.

Teismeline fänn Katie Walton koos oma ema Susanne'iga. Tüdrukul on seljas Adriana Grande kontsertturnee reklaamsärk
Teismeline fänn Katie Walton koos oma ema Susanne'iga. Tüdrukul on seljas Adriana Grande kontsertturnee reklaamsärk Foto: Peter Byrne/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ariana Grandel on poolvend Frankie Grande, tantsija, näitleja ja produtsent, kes on osalenud ka USA tõsieluseriaalis «Suur vend». 24. jaanuaril 1983 sündinud Frankie Grande ema on Joan Grande, isa on arst Victor Marchione.

Vaid 155 sentimeetri pikkusele Ariana Grandele meeldivad loomad ning tal on kuus koera Coco, Toulouse, Ophelia, Fawkes, Cinnamon ja Sirius Black.

Ariana Grande
Ariana Grande Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Staari eritunnuseks ta vasakul õlal olev erikujuline sünnimärk. Grande on kasside suhtes allergiline ja ta on taimetoitlane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles