Kõmuline teooria Marilyn Monroe surma kohta: ta tapeti, kuna teadis tulnukate olemasolust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Milton H. Greene/AP/Scanpix

​Levib uus kõmuline teooria, mille kohaselt kaotas Hollywoodi staar Marilyn Monroe elu, kuna ta teadis tulnukate olemasolust ja ähvardas salastatud informatsiooni nende kohta avalikustada.

36-aastane Monroe leiti 5. augustil 1962. aastal tema Los Angelese kodust surnuna, arstide kinnitusel oli ta surma põhjuseks liiga suur kogus unerohtu, kuid vandenõuteoreetikute arvates on ta surma põhjuseks midagi muud, oletatavalt ta tapeti, edastab The Sun.

Marilyn Monroe / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Marilyn Monroe / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Uue teooria väitel oli Monroel läbi oma kuulsate meessoost kaaslaste juurdepääs USA sõjaväe salastatud dokumentidele ja ta sai aru, et võimud varjavad rahva eest maaväliste «külaliste» olemasolu.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: MATTY ZIMMERMAN/AP/Scanpix

Monroe kohta käiva uue teooria põhjal valmis USAs dokumentaalfilm «Unacknowledged», milles väidetakse, et USA võimud lasid Monroe tappa.

Marilyn Monroe / MAVRIXONLINE.COM - See Caption/MAVRIXONLINE.COM - See Caption/Scanpix
Marilyn Monroe / MAVRIXONLINE.COM - See Caption/MAVRIXONLINE.COM - See Caption/Scanpix Foto: MAVRIXONLINE.COM - See Caption/MAVRIXONLINE.COM - See Caption/Scanpix

Filmis räägib ufoloog Steven Greer, kes on uurinud USA sõjaväe ja võimude andmeid maavälise elu ja meie planeeti külastanud tulnukate kohta.

Teooria kohaselt oli Marilyn Monroel suhe nii USA 35. Presidendi John Fitzgerald Kennedy kui presidendi  noorema venna, justiitsministri ja senaator Robert Kennedyga.

John Fitzgerald Kennedy
John Fitzgerald Kennedy Foto: Personalities/Scanpix
Robert Kennedy / wikipedia.org
Robert Kennedy / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Greeri kätte sattus telefonikõne lindistus, milles 1960. aastatel ufosid uurinud ajakirjanik Dorothy Kilgallen vestles oma sõbraga, nad räägivad Robert Kennedyst ja Marilyn Monroest. Väidetavalt õnnestus Kilgallenil salaja salvestada Monroe ja Kennedy vestlus.

Marilyn Monroe / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Marilyn Monroe / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix
Robert Kennedy / wikipedia.org
Robert Kennedy / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Greer selgitas, et Monroel oli suhe kahe vennaga peaaegu samal ajal ja kuna mehed tundsid, et salasuhe võib nende poliitikukarjääri ohustada, tahtsid nad Monroega suhte lõpetada.

Monroe olevat suhtelõpetamisähvardusele vastanud sellega, et ta teab üsna palju riigisaladusi ja ta kavatseb need pressikonverentsil paljastada.

«Marilyn Monroe teadis Kennedy vendades käigust Nevada kõrbes asuvasse Edwardsi õhujõudude baasi, piirkonda 51, mida seostatakse ufodega. Kenndytele olevat näidatud salastatud objekte ja edastatud informatsioon, mis puudutab maavälist,» selgitas Greer.

Uuriv ajakirjanik Dorothy Kilgallen salvestas salaja Monroe telefonikõnesid ja sai aru, et näitlejanna teab USA riigisaladustest nii mõndagi, kaasa arvatud seda, et Maad on külastanud olendid teistelt planeetidelt.

«Marilyn Monroe tundis end mahajätmisest solvatuna ja ta ei jätnud Kennedy vendi rahule. Ta helistas mitu korda justiitsminister Robert Kennedyle, ähvardades skandaaliga,» teatas ufouurija.

Greer lisas, et Kennedy vennad oleksid raskesse olukorda sattunud kui Monroe oleks pressikonverentsi pidanud ja riigisaladusi paljastanud. Selle tõttu andisd Kennedyd FBI-le käsu Monroe «magama panna».

«Monroe ähvardustes oli tunda solvunud naist, ta ei saanud aru, et riigisaladuste paljastamisel seab ta riigi julgeoleku ohtu ja tekitab probleeme neile, kes neid saladusi varajama peavad,» nentis Greer.

Marilyn Monroe (sünninimega Norma Jeane Mortenson, teiste nimedega Norma Jeane Baker, Norma Jeane Dougherty, Norma Jeane DiMaggio, Marilyn Monroe Miller; 1. juuni 1926 Los Angeles, California osariik – 5. august 1962 Los Angeles, California osariik) oli USA näitlejanna, laulja ja modell.

Teda peetakse 20. sajandi üheks seksisümboliks, kuid on üsna palju neid kes ta näitlejaande kahtluse alla seavad.

1953. aastal oli ta esimene ajakirja Playboy kaanetüdruk.

Marilyn Monroe enne kuulsaks saamist
Marilyn Monroe enne kuulsaks saamist Foto: NANA PRODUCTIONS/SIPA/NANA PRODUCTIONS/SIPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles