6 huvitavat fakti atraktiivsuse kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine abielupaar, Johnny Depp ja Amber Heard kirglikult suudlemas.
Endine abielupaar, Johnny Depp ja Amber Heard kirglikult suudlemas. Foto: SCANPIX

Mõistmaks, mis inimesi üksteise puhul kütkestab, on tõi Psychology Today välja huvitavad faktid uurimistööst, mis käsitlevad atraktiivsust ning sellega seotud protsesse.

  1. Külgetõmme ei olene ainult füüsilisest väljanägemisest. Suurt rolli mängib ka see, kui sotsiaalselt atraktiivsena inimest nähakse ning kui kõrgeks hinnatakse tema situatsioonilahendamise oskusi. 
  2. Beebid vaatavad kauem neid pilte, millel on kujutatud nende jaoks atraktiivsem nägu.
  3. Vastandid ei tõmbu. Vastupidi, just nimelt sarnasus on see, mis inimesi üksteise poole tõmbab.
  4. Mõnikord võib olla nii, et see, mis meid esialgu partneri puhul tõmbab, osutub hiljem põhjuseks, miks suhe lõpetatakse. Seda mehhanismi kutsutakse saatuslikuks külgetõmbeks.
  5. Kiirkohtingute raames läbi viidud uuringud tõid välja, et naeratamine ja silmside on positiivse esmamulje tekkimisel edasiviivaks jõuks.
  6. Uurijad leidsid, et inimesed valivad omale sarnase atraktiivsuse tasemega partnereid. Sarnase atraktiivsuse all mõeldakse sarnast sotsiaalset ihaldatuse astet ning ka füüsilist atraktiivsust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles