Inglanna võis Manchesteri plahvatuses jääda ellu tänu oma nutitelefonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone
iPhone Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Sel esmaspäeval, 22. mail toimus Ühendkuningriigi keskosas Manchesteris pärast popstaar Ariana Grande kontserti plahvatus, milles hukkus 22 ja sai vigastada 59 inimest.

Nüüd teatas Manchester Arena kontserdil olnud naine, et arvatavalt päästis nutitelefon ta elu, edastab The Guardian.

iPhone
iPhone Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

45-aastane Lisa Bridgett oli pärast kontserdi lõppu plahvatuskoha lähedal, rääkides oma iPhone’iga. Tema suunas lendas nii mõndagi ja mingi terav objekt lõikas tal sõrme otsast, kuid kõrva juures olnud telefon püüdis teise terava objekti kinni ja see ei jõudnud tema peani.

Põhja-Walesis Pwllhelis jahisadama mänedžerina töötav Lisa Bridgett sai küll vigastada, kuid mitte eluohtlikult.  Ta mehe, 45-aastase Steve Bridgetti arvates oli ta naisel hullupööra õnne, et ta õigel ajal telefoni kasutas.

Mees selgitas, et telefon pidas naise poole suurel kiirusel lennanud šrapnelli kinni, muutes sama selle suunda.

Bridgett käis Manchesteris Ariana Grande kontserdil koos oma tütre ja tütre sõbraga. Lisaks sõrmele sai kannatada ka ta pahkluu ja sääreosa, talle  tuli vigastuste tõttu operatsioon teha. Temaga kaasas olnud lapsed kannatada ei saanud.

Briti politsei eriüksus ja parameedikud Manchester Arena juures 22. mai öösel
Briti politsei eriüksus ja parameedikud Manchester Arena juures 22. mai öösel Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

«Fakt, et ta kasutas õigel ajal telefoni, päästis ta elu. Kui pommist lennanud objekt oleks tabanud ta pead, ei oleks ta praegu elus. Tal oli õnne, kuigi ta kaotas sõrme, on see ülejään juures pisiasi. Arstide sõnul taastub ta täielikult,» lausus Steve Bridgett.

Mees tänas parameedikuid, kes ta naist kiiresti aitasid ja haiglasse viisid.

«Minu eritänu on aga Manchester Arena turvatöötajale Peterile, kes mu vigastada saanud naise plahvatuskohast kaugemale viis ja parameedikutele üle andis,» lisa smees.

Briti politsei teatel kahtlustatakse rünnaku toimepanemises Liibüa juurtega, kuid Manchesteris sündinud 22-aastast Salman Abedit, kes end õhku lasi. Uurimine näitas, et ta oli radikaliseerunud ja tal oli sidemeid Islamiriigiga. 

Manchesteri plahvatuse kahtlusalune Salman Abedi, kes end Manchester Arena väljapääsude juures õhku lasi
Manchesteri plahvatuse kahtlusalune Salman Abedi, kes end Manchester Arena väljapääsude juures õhku lasi Foto: -/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles