Elu24 Cannes´i filmifestivalil: mida teevad Eesti filmitootjad tegelikult Cannes´is?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida Eesti Filmi Instituut ja Eesti filmitootjad Cannes teevad?

Sellel aastal oli eriti tihe aasta Cannes filmiturul, kuna Eesti Filmi Instituut koos filmitootjatega oli n-ö fookusriik Producers’s Network hommikusöökidel (PN). Hommikusöögid toimusid seitsmel päeval järjest ümarlaua vormis, kus tootjad kohtusid väga erinevate tootjate ja firmadega. PN hommikusöökidele lisandusid veel fokusseeritud kohtumised erinevate riikide tootjatega.

Eesti Filmi Instituut Cannes'is / Erlend Štaub 
Eesti Filmi Instituut Cannes'is / Erlend Štaub Foto: Erlend Štaub

Eesti teeb tihedat koostööd Creative International tiimiga ja eraldi presenteeeriti Eesti kui filmitootmismaa võimalusi Ameerika sõltumatutele produtsentidele, kanadalsetele ja taanlastele.

Eesti Filmi Instituut Cannes'is
Eesti Filmi Instituut Cannes'is Foto: Erlend Štaub

Kuna filmide tootmine Euroopas on kasvanud väga suureks ja palju tootjad ei pruugi alati parimat võimalust üles leida, siis filmiinstituudid pakkuvad abi kontaktide loomisel. Kohtumistel toimuvad speed-datingute ehk kiirkohtingute formaadis, kus tootjad tutvustavad vastastikku uusi projekte.

Nendest kohtumistest peaksid kujunema head suhted ja lähitulevikus sündima ka uued kaastootmisfilmid, millest üks tootja on Eesti. Nii suures mahus kohtumisi ja erinevaid võimalusi Eesti tootjatele pakuti sel aastal esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles