Galerii: ERKI moeshow astus 30. sünnipäeva puhul raamidest välja (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERKI Moeshow tähistab sel nädalavahetusel oma 30. juubelit.

ERKI moeshow 2017
ERKI moeshow 2017 Foto: Kalev Lilleorg

ERKI Moeshow tähistab sel kevadel oma 30. juubelit ja naaseb juurte juurde, toimudes seal, kus 1982. aastal alguse sai: Tartu mnt 1 platsil, kunagisel ERKI hoone asupaigal. Parkimisplatsile kavandatud ajutise hoone ja väliala performatiivsete elementidega soovitakse pakkuda linnapilti rikastavat vaatemängu, et ka möödujal oleks silmapilguks võimalus saada osa laval toimuvast.

ERKI moeshow 2017
ERKI moeshow 2017 Foto: Kalev Lilleorg

Ebatraditsioonilise valget värvi lava ja ruumiga loob ERKI Moeshow pretensioonitu, neutraalse keskkonna. See sümboliseerib visuaalselt ühtlustatud pinda, millelt saab peegelduda kõige pöörasem noorte moekunstnike looming.

ERKI moeshow 2017
ERKI moeshow 2017 Foto: Kalev Lilleorg

Aastakümnetega on ERKI Moeshow saanud järjest tugevama rahvusvahelise mõõtme – 20 kollektsioonist viis on väljastpoolt Eestit ning esmakordselt on konkursil rahvusvaheline žürii. Tänavune 30. juubelisündmus on erakordne ka seetõttu, et astub moe-show raamidest välja.

ERKI moeshow 2017
ERKI moeshow 2017 Foto: Kalev Lilleorg

Baltika moelaval toimub moetööstuse toimemehhanisme uuriv konverents, Kaubamaja vaateakendelt saab nautida ERKI Moeshow retrospektiivnäitust, juubeli puhul ilmub kataloog, mis teeb tagasivaate ERKI Moeshow ajalukku ning toimub järelpidu, mille ambitsioon on saada sama legendaarseks kui kunagised ERKI peod.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles