Video: Emmanuel Macron: minu käepigistus Trumpiga näitas, et ma ei ole nõrk vastane (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Emmanuel Macron
Donald Trump ja Emmanuel Macron Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas, et tema ja USA presidendi Donald Trumpi kohtumine ja kätlemine enne NATO riikide juhtide nõupidamist Brüsselis näitas, et ta ei ole nõrk vastane.

39-aastane Macron surus 70-aastase Trumpi kätt nii kõvasti, et USA presidendi käsi muutus valgeks ja ta tahtis kahel korral kätt Macroni haardest vabastada, kuid see ei õnnestunud, edastab The Telegraph.

Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas
Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Sündmust jäädvustanud fotograafide ja teiste meedia esindajate teatel kujunes kahe riigijuhi kätlemine käesurumiseks, milles kumbki lõpuks ei tahtnud alla anda.

Lõpuks lasi Macron Trumpi käe lahti ning USA presidendi näos olevat näha olnud kergendust.

Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas
Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Mai alguses Prantsusmaa presidendiks saanud Emmanuel Macroni sõnul mängib sellistel kohtumistel suurt rolli see, kuidas käitutakse ja end kehtestada suudetakse.

«Olgu tegemist USA presidendi Donald Trumpi, Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani või Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, suhteid tuleb vaadata võimu seisukohast ja mulle see sobib. Kahepoolsed dialoogid on need, mille puhul ei jää midagi märkamata ja selgitamata. Tuleb leida viis, kuidas end maksma panna,» nentis Macron.

Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas
Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Rahvusvaheline meedia pani pärast Trumpi presidendiks saamist tähele, et ta üritab teiste liidrite üle domineerida, andes sellest märku tugeva kätlemisega. Näiteks surus Trump veebruaris Washingtonis Valges Majas külas olnud Jaapani peaministri Shinzo Abe kätt nii tugevalt, et jaapanlase näole tekkis grimass.

Samas olevat Macron esimene riigijuht, kes kätlemisel «Trumpile ära tegi», näidates sellega, et ta ei ole lihtne vastane.

Macron ja Venemaa president Vladimir Putin kohtuvad täna Pariisis. Prantsusmaa ja Venemaa vahel on olnud pingeid, kuna nii Süüria sõjas kui Ukraina konfliktis ollakse erinevatel seisukohtadel. Lisaks toetas Venemaa avalikult Prantsuse presidendivalimistel Macroni vastaskandidaati, paremäärmuslast Marine Le Peni.

Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: DAVID NIVIERE/SIPA/DAVID NIVIERE/SIPA/Scanpix
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles