USA plaanib keelata Põhja-Koreasse reisimise

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea lipp
Põhja-Korea lipp Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Ühendriigid kaaluvad võimalust keelata turisina Põhja-Koreasse reisimise, kuna nad usuvad, et see on nende kodanike jaoks liialt riskantne.

Ühtlasi soovivad nad muuta keerulisemaks ka kõikide muude viisadega Põhja-Koreasse reisimist. Kui soov sinna reisimiseks on endiselt olemas, tuleks saada selleks spetsiaalne viisa, mida tavaturistidele ei anta, vahendab Reuters.

Viimse kümne aasta jooksul on Põhja-Koreas kinni peetud vähemalt 17 Ühendriikide kodanikku, mis andis alust ka sellise seaduseelnõu algatamiseks. Samuti on viimasel ajal pinged kahe riigi vahel järjest kasvanud, mistõttu usutakse, et Põhja-Koreal on üha suurem huvi Ühendriikide kodanikke kinni pidada.

Hetkel hoitakse Põhja-Koreas kinni nelja Ameerika Ühendriikide kodanikku. Kim Hake Song ja Kim Sang Dok on mõlemad seotud Pyongyangi teadus- ja tehnoloogiaülikooliga. Neid kahtlustatakse vaenulike tegude kordasaatmises. Lisaks on kinnipidamisasutustes veel 22-aastane Otto Warmbier, sest ta varastas hotellist propagandaplakati ning sai sellest eest karistuseks 15 aastat sunnitööl ja 62-aastane misjonär Kim Dong Chul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles