Pildid ja video: Briti loomaaias tappis tiiger oma hooldaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosa King
Rosa King Foto: Peterborough Tel / SWNS.com/Scanpix

Ühendkuningriigis Cambridgeshire’is Hamertoni loomaaias tappis tiiger ootamatult teda hooldanud naise.

BBC teatel kaotas eile hommikul tiigri tõttu elu 33-aastane Rosa King, keda peeti kogenud talitajaks ja selle loomaaia üheks pühendunumaks töötajaks.

Rosa King
Rosa King Foto: Peterborough Tel / SWNS.com

Hukkunud naise sõbra ja loodusfotograafi, 59-aastase Garry Chisholmi sõnul oli juhtum erakordne, sest seni ei olnud ükski loom kunagi Kingi rünnanud.

Politsei uurib Hamertoni loomaaias juhtunut, nende teatel on naise tapnud tiiger elus ja vigastamata ning teda ei peeta ohtlikuks ega lasta maha. Esmastel andmetel võis looma rünnaku põhjustada mitme asja kokkulangemine, tuues kaasa töötaja surma.

Rosa King
Rosa King Foto: Peterborough Tel / SWNS.com/Scanpix

Politsei sõnul ei ole tiigri rünnaku taga midagi kriminaalset, looma ei sunnitud ega mõjutatud ühel või teisel viisil naist ründama.

«Rosa ei olnud vaid Hamertoni loomaaia töötaja, ta oli paiga hing ja hea haldjas, sest ta armastas loomi, ta oli nende sõber. Ta suurimad sõbrad olid tähnilised gepardid,» teatas sõber.

Rosa King
Rosa King Foto: Peterborough Tel / SWNS.com/Scanpix

Loomaaia töötajate sõnul jäävad nad Rosa Kingi igatsema ja ta surm oli väga ootamatu.

Rosa King ja loomad
Rosa King ja loomad Foto: Peterborough Tel / SWNS.com

«Meid lohutab see, et Rosa on jälle koos oma armastatud loomadega, kes varem surid. Nendeks on gepard Ares ja kaks tiigrit, Blizzard ja Ladybelle,» teatasid kolleegid.

Hamertoni loomaaia tiiger
Hamertoni loomaaia tiiger Foto: Peterborough Tel / SWNS.com
Briti Hamertoni loomaaia tiiger
Briti Hamertoni loomaaia tiiger Foto: Peterborough Tel / SWNS.com/Scanpix

Kingi juhtumi ajal oma perega loomaaias olnud Peter Davise teatel kuulsid nad tiigrite alalt järsku kummalist heli.

«Tiigrite alalt jooksis meie suunas mees, ta tegi varem seal pilte, kuid siis jooksis abi kutsuma. Järgmise pooleteise minuti jooksul saabus sinna palju loomaaia töötajaid, kellest osa olid paanikas,» meenutas loomaaeda külastanud mees.

Davis lisas, et külastajad evakueeriti ohu tekkides tiigriala juurest kaugemale. Nad pandi lähedal asuvasse hoonesse, kus nad olid umbes kümme minutit ning siis teatati, et oht on möödas ja nad võivad väljuda.  

Mehe sõnul oli loomaaia töötajate näost näha, et on juhtunud õnnetus.

Veel mitmed Hamertoni loomaaias olnud inimesed olid Rosa Kingiga juhtunu tunnistajaks.

Cambridgeshire’i politsei pressiesindaja teatel oli King koos tiigriga puuris ja loom ründas teda ootamatult, tekitades surmavaid vigastusi.

Politsei kinnitas, et tiigrirünnaku järel läksid loomaaia töötajad Kingi juurde ja nende hoole all olnud loomad jäid valveta, kuid mitte ükski loom sel ajal loomaaiast ei põgenenud.

Loomateadlase Steve Backshalli sõnul meeldib looduses elavatel tiigritel olla üksinda, mitte karjas, nad peavad jahti ka üksinda. Seevastu lõvid elavad ja peavad jahti karjas.  

«Tiigrid elavad looduses laiadel aladel, puutudes liigikaaslastega harva kokku. Vangistuses on sageli mitu tiigrit koos ja see tekitab pingeid. Looduses elavad tiigrid liiguvad ligi 4000 ruutkilomeetri suurusel alal, loomaaiatiigritel on vaid mõned ruutmeetrid, seega elavad nad pidevas stressis,» selgitas ekspert.

Ei ole teada, kui suur on Hamertoni loomaaia tiigrite aedik ja kui palju tiigreid seal elab.

Hamertoni loomaaia juhtkond edastas, et Rosa Kingi surm oli õnnetusjuhtum ja täna, 30. mail on loomaaed suletud. Loomaaed koos politseiga uurib, mis võis nimetatud intsidendi põhjustada.

Hamertoni loomaaed avati 1990. aasta juunis, seal on lisaks Malaisia ja Bengali tiigritele ka gepardeid, hunte, korsakuid, kes on välimuselt rebast meenutavad koerlased, kängurusid, mitmeid linde, roomajaid, madusid ja koduloomi.

2009. aastal jõudis see loomaaed meediasse põgenenud ahvi tõttu, loomaaia lähedal elanud poiss leidis looma oma kodust ja ta viidi loomaaeda tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles