Naeratades muudad oma elu lihtsamaks

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naer ja liikumine on terviseks.
Naer ja liikumine on terviseks. Foto: Ave Ruul ja Piret Rätsep

Palju rohkem rikume ise oma tuju, kui seda teevad hall taevas, ebameeldivad uudised ja arusaamatused lähedastega. Siin on mõnI soovitus, kuidas teha oma elu lihtsamaks: lisa oma päevale pool tundi, et kas või natuke kauem magada. Pane lihtsalt õhtul valmis kõik, mis vähegi võimalik. Üks kraad tuju tõstad sellega kindlasti.
 

Naerata. Kohe hommikul, kui silmad avad.

Ära suhtle sinule ebameeldivate inimestega. Niikuinii neile selgeks ei tee, et sa ei ole ussi- või nõiasoost või et sa ei ole oinas. Püüa neist mööduda nii, et sind ei märgataks.

Paranda kodus ära kõik, mis võib töötada. Ära oota, kuni su mehel või sõbral tekib selleks „vaba minut“. Seni, kuni sa ei kutsu seda kõike korda tegema oma ala meistreid, on su tuju rikutud.

Lõpeta lõputu kodu koristamine. See maniakaalne armastus korrashoiu vastu võtab liiga palju aega ja energiat. Kodu koristada võib kord nädalas.

Palu rohkem abi! Vahel tõstab tõhus koostöö hästi tuju.

Pane paika prioriteedid. Tee kõigepealt lihtsamad ja vähemahukamad tööd. Nendega hakkamasaamine tõstab enesekindlust ja julgust võtta ette suuremaid tegusid.

Ära karda öelda „ei“! Kui oled alati kõigega nõus, teeb see lõppkokkuvõttes sinu elu keerulisemaks.

Ära luba seda, mida ei suuda täita. Ära võta enda kanda rohkem, kui jõuad. Ära oota kelleltki tänulikkust, seda ei tule.

Pane paika rahalised prioriteedid. Ära maksa arveid liiga vara.

Ära võta raha võlgu, eriti kui ei tea, kuidas selle tagasi annad.

Loe kriminulle. Mitte kogu aeg, vaid aeg-ajalt. Võid ju vahel lubada endale midagi kergemat. Sinu probleemid on raamatu kriminaalse sisuga võrreldes lapsemäng.

Sinu tervis ja närvid on tähtsamad sellest, kuidas välja näed. Ära riietu kitsastesse ebamugavatesse riietesse, nii et õhtuks on su keha sinine, kriibitud ja vorpides.

Tee kapp korda. Pooled asjad on seal kindlasti üleliigsed.

Ära mine paksuks. Pole vaja meenutadagi, kui raske on kilosid jälle maha saada.

Ära püüa muuta teisi inimesi. Nad tahavad ka elada.

Ära usu halbu unenägusid. Usu häid. Niikuinii nad ei täitu.

Viska ära vanad armastuskirjad, eriti kui see inimene sind maha jättis. Võib-olla just need vanad mälestused ei lase sind uute tunnete juurde.

Ära valeta pisiasjades. Liiga palju on vaja meeles pidada.

Armu veel kord. Mis siis, et see on juba 101. kord. Su tuju tõuseb 100 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles