Mida tähendab Trumpi keeles «covfefe»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: /imago/Italy Photo Press/Scanpix

USA president Donald Trump on Twitteri agara kasutamise poolest tuntud, pannes eile uue tviidi, mis ei jäänud teravsilmsetel sotsiaalmeedia kasutajatel märkamata.

Paljud väljaanded teatasid, et tegemist on pooleli jäänud ja kirjaveaga sõnumiga, milles on kummaline sõna «covfefe», mille tähendus on teada vaid Trumpile endale.

Twitteri kasutajad pakkusid üksteise võidu, mida sõna «covfefe» Trumpi keeles tähendada võib.

Trump kirjutas: «Despite the constant negative press covfefe» (Hoolimata meedia jätkuvast negatiivsest...). Oletatakse, et sõna «covfefe» asemel peaks olema «coverage» ehk kajastus.

Sellega Trumpi sõnum lõppes, jäädes mingil põhjusel poolikuks.

USA president on varem kritiseerinud karmilt meediat, mis tema arvates avaldab anonüümsetel allikatel põhinevaid valeuudiseid.

Trumpil on pressi- ja kommunikatsiooniosakond, mille töötajad ta tviidid üle vaatavad ja vead kiiresti parandavad, kuid «covfefe» puhul seda ei tehtud.

Trumpi sõna on toonud kaasa meeme nagu näiteks «Make America Covfefe Again», olles viide Trumpi valimiskampaania hüüdlausele «Make America Great Again».

Paljud teatasid, et äkki mõtles Trump kohvile, kui seda sõnumit kirjutas, sest sõna «covfefe» on sarnane sõnaga «coffee».

«Olen samasugune, kui ma ei ole saanud enne tööle hakkamist oma esimest tassitäit covfefe't,» kirjutas Rob Stott Twitteris.

Valge Maja kommunikatsioonijuht Michael Dubke pani sel esmaspäeval ameti maha. Ameeriklaste arvates mõjutas see kommunikatsiooniosakonna tööd ja selle tõttu ei pandud Trumpi vigast sõnumit tähele.

Veel spekuleeriti, et Trumpi pressijuht Sean Spicer võtab «covfefe» teemal sõna, seda selgitades. Samuti oletati, et sellest ei saa üle ega ümber ka Trumpi pidevalt pilav menusaade «Saturday Night Live».

Siiski oli ka neid, kes asusid sotsiaalmeedias Trumpi kaitsele, öeldes, et kõik teevad vahel kirjavigu ja selle tõttu ei peaks presidendi üle irvitama.

Kelsev Atherton teatas Twitteris, et ükskõik, kes võib kogemata «ükskõik millal ja ükskõik kuhu saata 750 tuumapommi».

Veel lisati, et ameeriklased ei peaks muretsema, sest «kõik on Trumpi kontrolli... covfefe all». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles