Palju õnne! Sünnipäevalaps Reet Linna: olen Linnahallist lahkunud ämbritäite lillesülemitega

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kaljuvee
Ardo Kaljuvee Foto: Reet Linna

Täna tähistab 72. sünnipäeva armastatud tele- ja raadioajakirjanik ning muusik Reet Linna. Helistasime säravale naisele, et jagada Elu24 toimetuse poolt õnnesoove.

Kuidas on ajas muutunud sünnipäevaga seonduv võlu?

«Nüüd nagu enam ei taha suurt pidu pidada. Tänasest olen nädal aega puhkusel. Olen kodus ja veedan aega lastega ja lastelastega.  Mulle meeldib külalisi vastu võtta ja suuri pidusid pidada, aga suurema tähistamise võtan ette ümmarguse numbri saabumise ajal.»

Scanpix / Reet Linna / Dmitri Kotjuh
Scanpix / Reet Linna / Dmitri Kotjuh Foto: Reet Linna

Täna on ka lastekaitsepäev – kuidas on see mõjutanud Teie sünnipäevapidu? 

«Mäletan ühte korda, kui Linnahallis oli kontsert, kus olin ürituse eestvedaja ja õhtujuht – suurem osa saalisolijatest ei teadnud, et mul on sünnipäev ja kui siis Jaan Elgula läbi mikrofoni teatas, et mul on sünnipäev – ämbritega viisin hiljem lillesülemeid koju. Lapsed laulsid ja rahvas juubeldas. See oli üks meeldejäävaim sünnipäev.»

Millest unistate?

«Kõige rohkem unistan soojast suvest. Olen päikeselemb. Mul ei ole plaanis kaugemale sõita – aga soovin mööda Eestit ringi reisida. Mul on palju sõpru, kellega olen kohtumisi edasi lükanud. Nüüd võiks need kohtumised ära teha, see ongi unistus.»

Scanpix / Reet Linna / Kalev Lilleorg
Scanpix / Reet Linna / Kalev Lilleorg Foto: Reet Linna

Käite poja Robert Linna ülimenuka rokkbändi «Elephants from Neptunesi» kontsertidel. Kui lähedased olete enda lastega?

«Ma olen rock'n'roll'i ja biitlite ajastul sündinud. Mulle väga meeldib see, mida poeg muusikas teeb. Kui kontserdid ei alga südaööl, siis püüan kõikidest tema Tallinnas toimuvatest kontsertidest osa saada. Robert küsib väga tihti nõu ja toob teinekord tooriku kuulamiseks, et jagaksin enda arvamust.»

Kaheksas Viru Folk kulges Taani moodi - Elephants form Neptune.
Kaheksas Viru Folk kulges Taani moodi - Elephants form Neptune. Foto: Ain Liiva
Ansambel Elephants From Neptune
Ansambel Elephants From Neptune Foto: Erlend Štaub

Kuidas on lapsed Teid õpetanud?

«Nad on üsna kriitilised. Tütre käest olen saanud nõu riietuse osas. Aga üldiselt on nad õpetanud mulle iga asja peale mitte jah ütlema. Kui aastaid tagasi  soovisin minna poliitikasse, ütlesid lapsed, et kui tahan heategevusega tegeleda, võiksin minna kuhugi sotsiaalvaldkonda või klubisse, aga mitte poliitikasse. Lapsed on mul toredad!» 

Elu24 toimetus soovib säravale naisele õnne!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles