Bear Gryllsi seiklussaadete kaameramees paljastas, milline ta «hullumeelne» töö on

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul «Mungo» Mungeam
Paul «Mungo» Mungeam Foto: twitter.com

Inglasest seikleja ja saatejuhi Bear Gryllsi kaameramees Paul «Mungo» Mungeam, kes on olnud seiklussaadete ülesvõtja 20 aastat, paljastas, milline on ta «hullumeelne» töö.

Thisisinsider.com teatel on Grylls ja Mungeam teinud koostööd kümme aastat, moodustades tandemi, kuid nüüd on kaameramehel ka oma saade «Expedition Mungo», milles ta näitab erilisi paiku ja loomi.

Paul «Mungo» Mungeam / Twitter.com
Paul «Mungo» Mungeam / Twitter.com Foto: twitter.com
Bear Grylls
Bear Grylls Foto: LUIS ENRIQUE ASCUI/AP/Scanpix

Mungeami sõnul peab ta nagu saatejuht ja ta külalised ronima kaljudel, langema köie abil helikopterist ja läbima metsi, kuid tal tuleb seda teha raske kaamera õlal.

Kaameramees Mungeam on olnud koos Gryllsiga 90 riigis, tehes saatesarju «Man vs. Wild» ja staaride ellujäämisseiklust «Running Wild With Bear Grylls». Lisaks on Mungeam teinud ülevõtteid nii National Geographicu kui Lonely Planeti sarjadele.

Kaameramehe arvates on Bear Gryllsi seiklussaated põhimõtteliselt «suured poisid suurte mängusajadega».

«Oleme lennanud helikopteritega ja neist alla laskunud, rippudes maa ja taeva vahel, olnud metsikus looduses ekstreemsetes tingimustes, kuid oleme teinud seda kõike lõbuga,» lausus kaameramees.

Bear Grylls / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Bear Grylls / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Ta lisas, et Gryllsiga töötamise juures meeldib talle hea meeskonnatöö.

«Bear on suurepärane, ta on entusiastlik, hea huumorimeelega, ta elab seikluste nimel, olles samas julge ja ettevõtlik. Ta on nagu tornaado, omades suurt energiat,» lisas Mungeam.

Bear Grylls
Bear Grylls Foto: ROB GRIFFITH/AP/Scanpix

Bear Gryllis seiklusi võtab tavaliselt üles kaks kaamerameest, kellest üks on peamine, kaks helimeest, režissöör ning abis on ka turvameeskond.

«Oleme kokkuhoidev meeskond, usaldame oma elu üksteise kätte, tegeledes ohtlikuga, vahel väga ohtlikuga, mis võib jätta hullumeelse mulje,» jätkas kaameramees.

Mungo sõnul ei ole ta seni sattunud väga ohtlikku olukorda, mille tõttu ta oleks võinud elu kaotada, kuid on olnud nii mõneski olukorras, milles ta oleks võinud vigastada saada.

«Minu töö on olla osa seiklussaate meeskonnast, neis saadetes võetakse riske ja nihutatakse inimvõimete piire. Mul on oskused metsikus looduses ellujäämiseks, kuid ma teen seda koos kaameraga. Nimetan ohuolukordade ülesvõtmist «tapjavõteteks». Võttepäeva lõpul kokkuvõtet tehes tuletan meelde, et tegemist on siiski meelelahutusega, nii et selle nimel ei tasu lausa surmasuhu minna, vaid tuleb jääda mõistuse ja ohutuse piiridesse,» selgitas Mungeam.

Kaameramees lisas, et kõige raskem on teha võtteid karmides ilmastikuoludes, väga tugeva tuulega, vihmaga ja lumega, kuid ka kuumuses.

«Samas annavad karmid olud saatele palju emotsioone juurde. Oleme oma turvatsoonist väljas ja see nõuab pingutust, kuid asi on seda väärt. Oleme kogenud nii kõrgust, sügavust kui tigedaid metsloomi,» nentis Mungeam.

Kaameramehe sõnul on nii tema kui Bear Grylls vahel ka hirmu tundnud, kuid neil on oma meetodid, kuidas hirmu peletada.

«Bearil on hirmu tekkides komme vilistama hakata ja see rahustab ta maha. Samas  rahustab see kogu meeskonda,» selgitas Mungeam.

Bear Grylls
Bear Grylls Foto: Xposure / Scanpix

Kaameramehe sõnul on talle pakutud väga huvitavaid võtteid, millest ta ei ole suutnud keelduda. Näiteks Lonley Planet saatis ta Laosesse kohalikest hõimudest lugu tegema, kuid ta sai seal ehmatuse osaliseks.

«Kohalikud külavanemad lasid pulmatseremoonia ajal meeste seas ringi käima koera peenise ja iga mees pidi sellest tüki hammustama. Ma ei tahtnud neid solvata ja pidin ka seda tegema. Võin öelda, et see ei maitsenud nagu kanaliha,» meenutas kaameramees.

Ta lisas, et tema on Mungo, mitte Bear Grylls ja tal on oma nägemus seikluste kohta.

«Maailm ei vaja teist Bear Gryllsi, mina olen mina ja teen oma saadet selliselt nagu mina metsikut loodust ja seal seiklemist näen,» lausus kaameraekspert. 

Mungo saatesarja «Expedition Mungo» näeb alates 28. maist kanalil Animal Planet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles