Sariahistaja küüsi langenud mees: ta on lubanud mu naise põlema panna ja helistab kuni 600 korda päevas (9)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meediat on raputanud lugu ahistajast, kelle küüsi on langenud vähemalt 15 inimest ja nende perekonnaliikmed. Elu24-le andis avameelse intervjuu mees, kes on aastaid kannatanud emotsionaalse terrori all. Halvimatel päevadel saab mees kuni 600 telefonikõne ning tapmisähvardusi on saabunud lisaks ka perekonnaliikmetele. Ahistaja on tänaseks politsei poolt tagaotsitav, kuid tabada pole teda veel õnnestunud. 

Elu24 toimetuses käis rääkimas Arvi Solovjev, kes on langenud ahistaja vaimse terrori ohvriks. Arvi rääkis avameelselt inimesest, kes on teda ja tema perekonnaliikmeid aastaid vaimse terrori ja hirmu all hoidnud. Edastame loo lootuses, et olukord leiab viimaks lahenduse. 

Antud intervjuus rääkis Arvi, et alguse sai see kaks aastat tagasi, kui mees oli Rootsis koolitusel olnud. Tagasiteel laevas kohtas Arvi naisterahvast, kellega oli vestlust alustatud - neiu oli huvi tundnud selle vastu, millega Arvi tegeleb ja ehk oleks tal võimalus mehe äritegevustega liituda. Põgus vestlus viis selleni, et lepiti kokku tööalane kohtumine ning jagati telefoninumbreid. Kui Arvi kümme päeva hiljem naisterahvale helistas, lükkas ta kohtumisaja edasi nagu ka kõik järgnevad. Kokkusaamiseni Arvi naisega ei jõudnudki. Ühel hetkel oli naine telefonis väitnud, et on alaealine. Kuna Arvi alaealistega äri ei tee, oli teema ammendatud. 

Ühel hetkel hakkas aga neiu intensiivsemalt helistama. Kõned, sõnumid, ähvardused on Arvi jaoks igapäevane. Pidev hirmu all elamine ja oht, et ta võib teoks teha ähvardused, on mehe murdumise ääreni viinud. 

Oluord on hetkel nii kaugel, et Arvi on pidanud blokeerima ära 1000 telefoninumbrit - kõige intensiivsemal päeval võib naine helistada 600 korda. 
Mees on püdnud selle aja jooksul kokku koguda andmeid - võimalusel jäädvustanud kõned ning sõnumid. Politseil on olnud raske alustada kriminaalmenetlust, kuna puuduvad piisavad tõendusmaterjalid.

Mis on aga naise motiiv, on keeruline mõista, kuna tema ohvrite hulka kuuluvad nii mehed kui naised. Samas rääkis Arvi Elu24 antud intervjuus, et on naisele maininud, et armukest ta ei vaja. Sellele lausele oli järgnenud 200 kõne. 
Arvil on teada ka naise tegelik nimi: mehele oli tulnud meili teel politseist kiri, milles Marleen Veiksaare nimeline naine on esitanud politseile kaebuse Arvi suhtes. 

Arvi ise arvab, et naise motiiviks ja eesmärgiks on lihtsalt tüütamine. Marleen Vaiksaare nimi on läbi käinud nii paberkandjal kui sarjast C-Komando, mille osatäitjaid on naine hakanud hiljem ahistama. Marleen valib ohvreid valimatult. Arvi on teadlik, et Marleenil võib olla 4 telefoni, millega ta saadab sõnumeid. 

Intervjuu ajal tehtud kõnele Marleen Veiksaar ei vastanud. 

Arvi räägib, et ta pole julgenud selle naise pärast alla kahe aastast last maja ette vankrisse jätta. Seda kardab mees kõige rohkem, et ühel päeval tuleb Marleen mehe koju. Kui mees saab veel ennast kaitsta, siis kaheaastane mitte.
Politsei on hakanud juhtumiga tegelema ja tänasel päeval naine kuulutatud tagaotsitavaks. 
 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles