WOW! Erich Krieger saab esinemise eest 1000 eurot!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Krieger
Erich Krieger Foto: Jelena Rudi

Elu24 uuris legendaarselt laulikult, Erich Kriegerilt, kuidas on ajas muutunud meelelahutus. Erich jagas lahkesti mõtteid: 

«Suur muutus on toimunud! Kui vaadata ajas pisut tagasi, siis 90-ndatel toimusid esinemised kultuuri- ja rahvamajades. Tänaseks päevaks on see kõik üle kolinud öölokaalidesse ja pubidesse», räägib Erich enda kogemustest. «Pubid on täna just selle meelelahutuskultuuri edasikandmise enda peale võtnud».

Kuidas on ajas aga muutunud publik ja inimesed?

«Inimesed on väga palju muutunud: vanasti ei meeldinud mulle Tartu publik - pikka aega ei võetud mind seal omaks, kuna peeti «Tallinna vurleks». Praegusel hetkel on aga just Tartu ja selle linna publik muutunud meeldivamaks ning seal esinemist naudin kõige rohkem. Lõuna-Eesti inimesed tunduvad üldse avatumad ja vabamad.» 

Erich Kriegerile meenub üks aastatetagune lugu: «Kivi Vigalas vanavanemate päeval oli Jaak Joala ärasaatmine. Mõtlesin, et jätaks sellise «soliidse» mulje ja laulu, «Hullud Naised», ei esita.  Selle asemel laulsin hoopis Jaak Joala tuntud hitti, «Naerata». Rahvas tõusis austusavalduseks püsti. Publikust tuli siis üks vanem proua ja sosistas kõrva, «Aga kus siis Hullud Naised jäävad, ega me mingid vanurid ole!» 

Erich jätkab veel nostalgialainel:

«Palju on siiski muutunud, 90-ndad olid minu elus muutuste aeg, kuhu jäi ka kõige aktiivsem loominguperiood. Kui tollal said teha südamest lugusid, siis nüüd on kõik muutunud kommertslikumaks. Pead tegema seda, mis läheb korda massidele.»

«Põhimõtted, mis olid tollal meelelahutusmaailmas, ei kehti enam tänapäeval. Suuline kokkulepe oli kunagi ikka kindlamast kindlam. Täna on aga nii, et kui kirjalikku lepingut sõlmitud ei ole, võetakse teine artist.»

Ajas on muutunud ka esinemistasud:
«Kui kunagi sai 1000 krooni, siis täna on see 1000 eurot!» räägib Erich.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles