Eksvangi uskumatu paljastus: Kuidas ma põgenesin Eesti vanglast!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imro Kirsipuu
Imro Kirsipuu Foto: «Radar» / Kanal 2

38-aastane Imro Kirsipuu on istunud kinni kuues erinevas Eesti vanglas järjepanu 15 aastat ning 10 kuud. Oma pika karistusaja jooksul suutis ta müüride vahelt ära põgeneda kolm korda. Kolmel ülejäänud korral oli ta sellele lähedal, kuid tabati.

«Mul oli ainult üks eesmärk - põgeneda. Sada protsenti,» räägib Imro tänases Radaris.

Hullumeelne soov põgeneda maksis Imrole aga kõvasti kätte. Kui tavaliselt veedavad vanglamüüride taga nii pika aja Eestis jõhkrad mõrvad toime pannud kurjategijad, siis Imro sattus vanglasse autovarguse tõttu kõigest 15 aastaselt ning pidi algselt olema seal vaid neli aastat. Kuid pidevad põgenemiskatsed venitasid tema karistusaja neli korda pikemaks.

«Ma ei mõelnud sellele üldse (karitusaja pikenemisele - toim). Põgenemisest sai minu ainus missioon. Tagantjärgi võib öelda, et debiilimissioon,» tõdeb Imro.

Nüüd, seitse aastat pärast vabanemist, räägib Imro esmakordselt avalikult sellest, kuidas ta vanglamüüride vahel poisist meheks sirgus ning kuidas armastus oli lõpuks see, mis ta õigele teele tagasi tõi ning müüride vahelt päästis.

Tänases Radaris viibki Imro meid oma endistesse elukohtadesse ning räägib ühtlasi sellest, kuidas ta põgenes, milline oli elu Eesti vanglamüüride vahel karmidel 90ndatel ning kui raske on pärast nii pikka eemalolekut tagasi tavaellu astuda. Imro uskumatu lugu on eetris täna õhtul kell 21 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles