Printsid William ja Harry tunnevad, et vedasid ema Dianat alt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana, Princess of Wales, with sons Prince William (r) and Prince Harry during a visit to 'Thorpe Park' amusement park
Diana, Princess of Wales, with sons Prince William (r) and Prince Harry during a visit to 'Thorpe Park' amusement park Foto: Duncan Raban/EMPICS Entertainment

Printsess Dianast valmib uus dokumentaalfilm, kus sõna võtavad ka tema pojad William ja Harry.

Printsid William ja Harry räägivad BBC uues dokumentaalfilmis esimest korda hetkest, mil nad said teada oma ema printsess Diana surmast. Film vändati Diana 20. surma-aastapäevaks. Vennad olid siis 15- ja 12-aastased, kui nende ema Pariisis traagiliselt autoõnnetuses hukkus.

William ja Harry tahtsid dokumentaalis osaleda, kuna mõlemad tunnevad, et vedasid ema alt. «Ühe põhjusena tahame kõneleda seepärast, et me tunneme, et võlgneme seda emale,» rääkis vanem vend William, «meil on tunne, nagu oleksime teda alt vedanud nooremas eas, sest me ei suutnud teda kaitsta. Niisiis võlgneme talle selle, et seisame tema hea nime eest ning tuletame üldsusele meelde, milline inimene ta oli. Me täidame enda kohust poegadena teda kaitsta.»

Noorem vend Harry lisas: «Kui ema suri, oli nõnda palju emotsioone. See oli samal ajal ka mõnes mõttes ilus, et meie emal oli nii suur mõju nii paljudele inimestele. Kuigi kunagi ei saa kerge olema enda lahkunud emast rääkimine, on 20 aastat ilmselt piisav aeg tuletamaks üldsusele meelde, kui oluline oli ta mitte ainult kuninglikule perekonnale, vaid ka tervele maailmale.»

BBC dokumentaal räägib telekanali pressiesindaja sõnul loo tormisest ja enneolematust nädalast, mis järgnes printsess Diana surmale ning uurib, kuidas tal oli selline erakordne mõju inimestele üle terve maailma. Filmis on lisaks Diana poegadele intervjuud ka lähedaste sõpradega, ajakirjanike ja tollaste poliitikutega. Paljud neist avavad esimest korda 1997. aasta augusti tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles