Sõbrad meenutavad varalahkunud Margus Karu: temasugusel oli raskem koorem kanda (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paparatso: Margus Karu Telliskivi loomelinnakus - "Ma armastan"
Paparatso: Margus Karu Telliskivi loomelinnakus - "Ma armastan" Foto: Viktor Burkivski

Täna suri noor menuromaani «Nullpunkt» autor Margus Karu, kelle kohta ütlevad lähedased sõbrad, et Margus elas särava leegi ja meeletu tahtejõuga, oli rohkem andja kui võtja tüüp. 

Elina Born meenutab: «Minu sügav kaastunne Marguse lähedastele ja sõpradele. Lugesin täna seda luuletust, mis Sa minust tegid. Tänaseks on sellel hoopis teine tähendus. Ma istun veinikas, kus vahel ikka koos sai istutud ja silmitsen seda kivi, mis Sa kunagi siia tõid... oli au Sind tunda.»

«Selliseid uudiseid ei taha ma oma sõprade kohta lehest avastada. Tohutu kurbus. Üks väga-väga suure südamega ingel on nüüd juures. Puhka rahus, armas Margus!» kirjutab ligi kümme aastat tagasi Margusega tutvunud sõbranna Kethi Uibomägi. 

Marguse tuttav Reno Hekkonens kirjutab: «Väga rasked uudised. Mul on tunne, et ta seadis alati teiste inimeste õnne ja rahulolu esimesele kohale. Temasugusel andekal ja tundlikul inimesel ongi alati raskem koorem kanda, kuid ta kandis seda väärikalt. Teeb väga kurvaks ja ajab vihaseks, et just nii erilised inimesed lahkuvad varem.»

Kursusekaaslane Marianne Ostrat kirjutab: «Jumal issand... Sõnatu. Puhka rahus, armas ja unustamatu Margus! Aitäh, et meiega siin olid, oma soojust, rõõmu ja loomingut jagasid... kuigi mõistus keeldub uskumast seda kõike. Sügav kaastunne Marguse lähedastele, sõpradele ja kursusekaaslastele AVMi ajast! Akaal!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles