Koolilõpetajad pange tähele! Moekunstnik soovitab: kui üks asi on silmapaistev, hoia teisega tagasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moekunstnik Mari-Liis Saretok, kes mõned päevad tagasi oma brändi KOKOMO Collection uut kevad-suvist kollektsiooni esitles, soovitab koolilõpetajatel olla kleidivalikus julged, kuid manisteb ka ettevaatlikusele, et erinevate elementidega mitte üle pingutada.

1. Lõpukleit ei pea olema printsessilõikeline! Kõige tüüpilisem lõpukleit on kehasse töödeldud ülemine osa, pihast läbilõige ja puhvis seelikuosa. Selline lõige sobib paljude kehakujudega, kuid see pole ainuke variant. Kui soovid teistest eristuda, siis miks mitte valida kooli lõpetamiseks hoopis pikendatud kehaosaga kleit, pluusi ja seeliku kombo või hoopis hästiistuvad viigipüksid. Loomulikult peab seejuures jääma maitsekaks ja arvestama enda kehakujuga.

2. Kui valid siiski kleidi või seeliku, siis kõige parem pikkus selleks on midi, mis varjab põlved, kuid on tütarlapselik. Maani pikkus võib jätta kas balli- või rannakleidi mulje.

3. Lõpukleiti valides võiks silmas pidada reeglit, et kui valid silmapaistvama kanga, siis võiks kleidil olla tagasihoidlikum lõige. Kui soovid aga keerulisema lõikega kleiti, siis võiks selle värv olla tagasihoidlikum, et kõik oleks tasakaalus.

4. Aksessuaare valides aitab reegel mida vähem, seda parem. Jällegi, kui kleit on pigem silmapaistev, siis hoia aksessuaaridega tagasi. Kingade valikul mõtle kindlasti mugavusele.

5. Jää iseendaks! Vali endale outfit, mis sulle kindlalt sobib ja milles sa tunned end hästi. Meik ja soeng jäägu pigem tagasihoidlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles