Homme «Naistejuttudes»: mida teha, kui sinuga manipuleeritakse?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagmar Lamp, Heidi Ruul ja Kristina Herodes stuudios
Dagmar Lamp, Heidi Ruul ja Kristina Herodes stuudios Foto: Erakogu

Homses «Naistejuttude» saates on taas külas Kristina Herodes ja Heidi Ruul, kellega arutame sel korral natuke tõsisematel teemadel – mida teha, kui sinuga manipuleeritakse? Kes manipuleerivad rohkem, kas mehed või naised? Kuidas manipuleerimisega hakkama saada?

«Meil tekib siin nagu väike kambavaim – nagu Kivirähk, Juur ja Krõll,» viskab Kristina alustuseks kohe väikese nalja. «Jah, Herodes, Ruul ja Lamp!» naerab Dagmar kaasa. Ja kuigi alguses saab ikka natuke ka naerda, siis tegelikult on teemad tõsised. Me kõik oleme emotsionaalse manipuleerimisega kokku puutunud ning ka ise ehk manipuleerija rollis olnud.

«Mida vanemaks ma saan, seda rohkem ma suudan manipuleerimist ära tunda ja ma olen avastanud, et ainuke viis sellega hakkama saada, on end sellest olukorrast taandada,» arutleb Dagmar.

«Palju vastikum on olukord, kus inimesel on kalduvus või harjumus mängida,» räägib Kristina. «Aus suhtlemine nõuab väga palju julgust, sest sa pead näitama oma haavatavust,» lisab Dagmar.

«Manipulatsiooni võimalikkus on seotud sellega, et su süda pole kaasatud. Kui su süda on kaasatud, siis sa ei saa mängida endale oluliste asjadega,» arvab Kristina.

«Lapsega manipuleerimine on kõige jubedam asi üldse, mille peale saab üks naine tulla,» tõdeb Heidi. «Ma olen näinud, kuidas naised seda teevad ja see on nii valus! Ükski ema ei tohiks oma lapsele teha seda, et võtab ta sisuliselt endale tööriistaks.»

Kuula «Naistejuttude» eelmisi saateid naistejutud.naine24.ee ja uus saade on siinsamas eetris juba homme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles