Google Street View'sse lisandus uus vaatamisväärsus (1)

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisel on seljas Google Street View Trekker kaamera, millega tehti Ulurust pilte
Naisel on seljas Google Street View Trekker kaamera, millega tehti Ulurust pilte Foto: SCANPIX

Google Street View (Google’i tänavavaade) kasutajatel on nüüd võimalus rakenduse abil avastada Ulurut, Austraalias asuvat suurimat monoliiti ehk kivimitest koosnevat rahnu.

Ka Ayeri kivina tuntud vaatamisväärsust saavad huvilised näha peaaegu kõikjal maailmas, vahendab The Telegraph. Google Street View laseb seda 600 miljoni aasta vanust ning 348 meetri kõrgust moodustist vaadata peaaegu iga külje pealt ning ühel pool Ulurut on võimalik liikuda ka mööda jalgrada.

Rakenduse jaoks tehti vähehaaval pilte ligi kaks aastat, sest kogu tegevus kooskõlastati paiga omanike, aborigeeni päritolu anangu rahvaga. Anangud pidasid teatud paikasid Ayeri kivi juures pildistamise jaoks liiga pühaks ja seepärast pole neid kohti ka Google Street View'st seni olnud võimalik leida.  

Google'i rakendus on alates 2007. aastast kogunud 83 riigist materjale monumentide, muuseumite, parkide ja teiste vaatamisväärsuste kohta. Nii saavad inimesed käia Google'i abil näiteks «virtuaalselt sukeldumas» ning imetleda maailma suurimat korallrahu, Suurt Vallrahu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles